Més de cent candidats s´han entrevistat amb una vintena d´empreses participants de diferents sectors d´activitat. L'objectiu del networking, «és crear i millora l´ocupació del sector» ha dit el president de la corporació gironina, Josep Burgas. La jornada, que s'ha celebrat des de les deu del matí fins les tres de la tarda, ha posat contacte a empreses del camp de l´alimentació i begudes, informàtica i telecomunicacions, assegurances, finances i serveis immobiliaris, i de productes i serveis, amb professionals de la venda que busquen noves oportunitats laborals. Els destinataris han estat d'una banda empreses que busquen comercials per representar els seus productes o serveis a Espanya i Europa i que volen potenciar les seves vendes amb comercials titulats i amb experiència, amb la garantia del col·legi professional. I d´altra banda, professionals que busquen una primera feina o que volen millorar l'actual amb noves representacions en el sector comercial. «La bona acollida d´aquesta primera edició ens ha motivat a organitzar una segona l´any vinent», ha afirmat Burgas.

Així mateix, la presència del col·legi a la Fira de Mostres s´ha centrat aquests dies en la divulgació del Pla d'Ocupació Jove de la corporació. Aquest Pla té com amb l´objectiu facilitar la incorporació al món laboral a joves de menys de 36 anys que es vulguin dedicar a les vendes. El Pla és un programa que inclou un seguit de mesures que comencen per la col·legiació gratuïta i la realització del curs d'accés a la professió d'agent comercial, que dóna dret al títol oficial d'Agent Comercial Col·legiat expedit pel Ministeri d'Ocupació. D'altra banda, la corporació acompanya al nou col·legiat en el seu camí de recerca de feina segons perfil i borsa de treball col·legial. Així mateix, se li ofereix un web professional, a més de poder beneficiar-se de la cartera de serveis col·legials.

Al mateix temps, el col·legi ha dedicat un dels estands firals a la promoció de col·legiats, oferint-los presència i suport en les seves activitats professionals. Destaca el programa de conferències que s´ha dut a terme fins avui a l´entorn del seva activitat, servei o producte.

Dia de l´agent comercial: 31 d´octubre

Avui també, l'entitat ha celebrat el Dia de l´Agent Comercial, un acte que reuneix cada any a la Fira de Mostres els professionals de la venda, representants de la col·legiació catalana i de l'Estat espanyol, amb presència de les institucions municipals i empresarials gironines. Cap a les 12.30 hores, s´ha dut a terme el tradicional hissament de la bandera col·legial, davant de la porta principal del palau firal. Tot seguit, l'espai de la Llotja ha acollit els parlaments institucionals, que han comptat amb la participació d'Eduard Berloso, vicealcalde de l'ajuntament de Girona, el vicepresident de la Cambra de Comerç, Jaume Fàbrega, i el president de la corporació col·legial, Josep Burgas. Burgas ha destacat l'impuls al programa d´actuacions que el col·legi ha fet aquest any dirigides principalment a la millora de l'ocupació en el sector.

El president de Girona també ha recordat la I edició dels premis «Millor iniciativa comercial col·legial». «L'objectiu principal dels guardons és ajudar als col·legiats en el seu desenvolupament professional i promocionar alhora la col·legiació», ha dit. Amb aquests premis també es vol donar a conèixer a l´opinió pública l'activitat de la mediació comercial a través del reconeixement de trajectòries de gran vàlua professional dels col·legiats. L´acte de lliurament es farà en el marc de la festa patronal, el mes de desembre.

Aquestes i d'altres actuacions s´emmarquen en el programa d´actes commemoratiu dels 90 anys de la creació de la col·legiació, una data històrica que significa molt per a més de 50.000 persones que es dediquen a aquesta professió sota l'empara de les corporacions que es distribueixen per la península ibèrica. Bona part dels col·legis es van crear pel Reial Decret del 8 de gener del 1926, i tot i que l'entitat gironina es fa fundar el 13 de maig de 1927, s´hi ha volgut sumar a la celebració.