L'exregidora de Girona Núria Terés Bonet va morir ahir als 54 anys d'edat en perdre la batalla contra el càncer que patia des de feia uns mesos. Terés, que era llicenciada en Biologia i professora d'educació secundària, va ser regidora per ICV-EUiA a l'Ajuntament de Girona durant dos mandats: del 2007 al 2011, quan va estar a l'equip de govern -juntament amb ERC i PSC- i es va encarregar de les àrees d'Educació i Cooperació, i del 2011 al 2015, que va passar a l'oposició. Terés serà enterrada demà a les 12 del migdia a l'església de Santa Eugènia de Ter.

Feminista convençuda, activista d'esquerres i molt implicada en el món de l'educació més enllà de les aules, Terés era molt activa a les xarxes socials, on sovint feia pal·lesa la seva passió per les bicicletes, el ganxet, les flors i, sobretot, l'immens amor que sentia per la seva família. Estava casada amb Albert Quintana, president de Justícia i Pau a Girona, i era mare de quatre fills.

Terés va néixer a Barcelona el 4 de març de 1962, però des de feia temps era veïna del barri gironí de Santa Eugènia, amb el qual sempre es va sentir molt implicada. Va ser professora de secundària durant més de vint anys, treballant com a tutora a l'Hospital de Dia per a Adolescents amb Trastorns Mentals de Santa Caterina de Salt. Es va formar, sobretot, en temes de gènere, coeducació, interculturalitat i en joves filles de famílies marroquines. També va col·laborar amb la Fundació Jaume Bofill i amb el grup de recerca Multiculturalisme i Gènere de la Universitat de Barcelona (UB).

Gran defensora dels drets de les dones, va ser presidenta del col·lectiu Igualtat de Girona entre els anys 2003 i 2006. El seu activisme, tanmateix, es va estendre a molts altres àmbits, sobretot al seu barri. Va ser membre de junta i vicepresidenta l'Associació de Veïns de Santa Eugènia de Ter fins al 2007, quan va entrar a l'Ajuntament. També va ser integrant de l'AMPA del CEIP Montfalgars i l'IES Santa Eugènia i va formar part del pla comunitari "Educació i Convivència" als barris de Santa Eugènia i Sant Narcís. A més, Terés va formar part de la Comissió de l'Agenda Llatinoamericana i del Secretariat de Pastoral Obrera del Bisbat i va estar vinculada a la PAH Gironès.

L'any 2007 va poder traslladar el seu activisme al món de la política, quan va ser escollida regidora de l'Ajuntament de Girona per ICV-EUiA, juntament amb Joan Olòriz i Enric Pardo. El pacte tripartit, amb la socialista Anna Pagans com a alcaldessa, li va permetre entrar al govern per ocupar-se de les àrees d'Ensenyament i Cooperació. El 2011 va tornar a la llista de d'ICV, en aquest cas com a número 2 d'Olòriz. Va tornar a ser escollida, però CiU va governar en minoria i els ecosocialistes van passar a l'oposició. El 2015 es va tornar a presentar, aquest cop com a número 2 d'Eugènia Pascual, però ICV es va quedar sense cap regidor.

Poc després, l'evolució del procés sobiranista català la va distanciar del seu partit, fins al punt que el va acabar abandonant el setembre de 2015 perquè va considerar que havia intentat evitar el debat sobre la independència de Catalunya. "M'hauria agradat que ICV continués al costat de les mobilitzacions ciutadanes que demanen una sobirania plena, un pas endavant, aportant la seva especificitat i capacitat de lluita. Escindir el debat social del nacional ha estat una mala estratègia. Perquè ho volem tot, ho necessitem tot", va escriure a Facebook, xarxa social que utilizava activament i sovint i que en les últimes hores s'ha omplert de mostres de condol i suport a la família.