Els Minyons de Terrassa van tornar a demostrar ahir a la Diada Castellera de Girona que són d'una altra galàxia. Els de la camisa malva van descarregar per primera vegada a la seva història el 3d9 amb folre i agulla. Per altra banda, els Marrecs de Salt van portar per primer cop a plaça un castell de nou, sense èxit després de tres intents. La tercera colla participant, els Capgrossos de Mataró, també van aconseguir una fita històrica carregant el seu primer 9d8.

La jornada va començar amb l'entrada estel·lar dels pilars caminant dels Marrecs de Salt, els Capgrossos de Mataró i els Minyons de Terrassa, que com sempre configuren la Diada Castellera de les festes de Sant Narcís.

Com a amfitrions, la colla de Salt va ser l'encarregada d'obrir la jornada. I ho va fer amb el castell que des de fa dos anys demanen els de la camisa blau Ter, l'anhelat 3d9 amb folre. Després de dos intents en la primera ronda, la colla local sense tirar la tovallola va voler-ho tornar a intentar en la ronda extra o de millora. Ocasió en què els Marrecs es van quedar a un pas de fer història, ja que el castell va defallir quan l'enxaneta estava a pocs metres d'arribar a dalt.

"La plaça ens ha menjat", va confessar el president dels Marrecs, Sebastià Morató tot destacant "amb orgull" la gran temporada que ha dut a terme el grup de Salt, que enguany celebra el seu vintè aniversari. "Estàvem preparats per fer el 3d9, però els nervis han pogut amb nosaltres", va afirmar Morató. Una constància que el públic que va omplir de gom a gom la plaça del Vi va reconèixer dedicant-los un fort aplaudiment. Malgrat tot, la colla local va descarregar la "catedral dels castells", el 5 de 8, i la torre de 8 amb folre.

El punt àlgid de la jornada se'l van endur els Minyons de Terrassa descarregant el 3d9 amb folre i agulla. Moment en què la plaça del Vi va embogir d'aplaudiments sota els crits de glòria de la colla castellera. Després de carregar-lo en dues ocasions, el 2008 i el 2015, ha estat a Girona on han aconseguit el més complicat, descarregar-lo.

Una plaça talismà per al grup de Terrassa, on han fet història amb el 4d9 sense folre el 1998 i amb el 3d10 amb folre i manilles el 2014 i el 2015. Amb aquest darrer castell, els Minyons van iniciar la seva actuació ahir a la Diada Castellera de Girona però en aquesta ocasió el castell va caure en el moment de descarregar-lo. La colla va acabar de lluir-se amb un 5d9 amb folre.

Finalment, els Capgrossos de Mataró també van oferir una jornada per emmarcar aconseguint carregar el seu primer 9d8, un castell que tampoc s'havia vist mai en aquesta plaça. A la primera ronda van descarregar sense problemes un 3 de 9 amb folre i van rematar l'actuació descarregant una torre de 8 amb folre.