Els militars calmaven els infectats a la plaça del?Vi de Girona. Eren ja les set de la tarda i els morts vivents tenien ganes de menjar-se el món. Començava la Zombie Walk, inclosa dins del festival de cinema «Acocollona't» després d'un seguit d'instruccions de l'organització, vestida de camuflatge i que, en la vida real, serien l'última esperança per a la humanitat. «Penseu que Girona no és Platja d'Aro», indicaven, per demanar-los que gaudissin amb respecte i evitar així que es reproduís l'estampida de pànic amb ferits d'aquest estiu. Animaven a gemegar i a cridar «cervells!», el seu aliment preferit.

La desfilada va començar amb els zombies, sobrepassant els militars i arribant amb certa velocitat a la?Rambla, on eren motiu d'observació dels clients de les terrasses. Al principi, la passejada seguia un cert ordre. Amb ciclistes, bruixes, núvies, metges i altres maquillatges de qualitat, amb ulls i trossos de carn de la cara penjant o branques d'arbre creuant una part del cos.

En algun moment, els participants més petits van desestructurar la caminada. Això sí, a la plaça?Independència i a Santa?Clara els vianants i els turistes tenien temps d'immortalitzar el moment amb la càmera o el mòbil. L'evidència de les disfresses i els gemecs de mort vivent deixaven clar que la invasió de zombies era només una simulació i que ningú havia de patir. Al Pont de Pedra, després de passar les parades d'artesania, una «bomba» de fum servia per provocar la darrera acceleració dels infectats i arribar al punt final, de nou, la plaça del Vi. Algú hauria volgut que entressin a buscar aliment a l'Ajuntament, però aquests morts devien ser intel·ligents i sabien que no hi trobarien el sucós i desitjat àpat.