El baríton del grup Terra Endins, Arseni Girbal, va morir la nit de diumenge a dilluns als 64 anys d'edat, tan sols un dia després d'haver actuat en la tradicional Cantada d'Havaneres de Girona, un dels actes imprescindibles de la diada de Sant Narcís. Precisament, el grup havia commemorat enguany el desè aniversari de la mort del seu líder, Salvador Donato, també desaparegut per Fires. Girbal, que estava casat i tenia tres fills, serà enterrat avui a les cinc de la tarda al tanatori de Girona.

El grup gironí d'havaneres Terra Endins es va crear l'any 1974, procedent de la Coral Polifònica de Girona. El pare de Girbal en va ser un dels fundadors i a ell el va enganxar que estava fent la mili a Mallorca, però quan va tornar s'hi va incorporar de seguida com a baríton. Van començar actuant a la Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell i el 1978 van oferir per primer cop la Cantada d'Havaneres de Girona, que des de llavors es fa per Sant Narcís a les escales de la Catedral. «Era molt bon company, una persona noble, sempre disposat a fer el que calgués», recorda el seu company Joan Vila, tenor del grup. Després d'haver compartit anys de concerts i viatges, assenyala que els queda un darrer record molt especial: la cantada d'havaneres de dissabte, que va ser especialment lluïda perquè va fer bon temps i va ser un gran èxit de públic.

«Era un puntal dins de Terra Endins, carismàtic, agradable, sempre disposat a fer qualsevol cosa», recorda el periodista Francesc Sánchez-Carcassés. A banda de la cantada de Sant Narcís, una de les seves darreres actuacions va ser durant la commemoració dels 50 anys de les havaneres de Calella a l'Auditori de Girona, el 24 de setembre. «Li va fer molta il·lusió, estava molt emocionat», recorda Sánchez-Carcassés.

L'exalcalde de Girona Joaquim Nadal recorda que aquesta és la segona patacada que rep el grup en època de Fires, ja que ara fa deu anys va perdre el seu líder, Salvador Donato. Tot plegat, indica, revesteix d'emotivitat aquest grup d'havaneres, que aconsegueix reunir cada any un miler de persones a les escales de la Catedral.

Professionalment, Girbal es va dedicaral món de l'hostaleria, encarregant-se del bar de la facultat d'Econòmiques i del de la FP de Montilivi. També va ser president de l'associació de veïns i botiguers de Cort Reial i Rodalies, membre dels Manaies i va col·laborar amb Els Pastorets de Girona.