L'Ajuntament de Girona destina 25.000 euros més aquest any a la il·uminació de Nadal per arribar a més barris. Aquest any, la quantitat de la licitació arribava fins als 119.800 euros més IVA (prop de 150.000 euros), mentre que els anys anteriors la quantitat era de 95.000 euros. L'empresa que ha guanyat el concurs públic ha estat l'andalusa Iluminaciones Ximenez, que ja ha vençut en les darreres adjudicacions.

Enguany hi havia tres empreses interessades a posar els llums de Nadal a la capital gironina. No obstant això, les altres dues no van complir tots els requisits que demanava el plec de clàusules i van quedar excloses. Entre els criteris que puntuaven a l'hora d'escollir una empresa hi havia sobretot el preu de l'oferta però també altres conceptes com ara la varietat de figures, formes o elements, el major nombre de figures amb volum 3D, la singularitat del circuit lumínic, la gamma cromàtica, la millor adaptació a la distribució i particularitats de cada carrer i zona i la modernitat dels elements.

Una quarantena d'espais

La regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana, ha explicat que enguany s'arriba a vials com la rambla Xavier Cugat de Fontajau o al carrer Tuyet Santamaria de Montilivi. Es mantenen molts carrers d'altres anys i també hi haurà l'arbre de grans dimensions a la plaça Catalunya i s'il·luminaran algunes rotondes d'entrada a la ciutat (Països Catalans, davant del Palau de Fires i la Copa). En alguna hi podria haver alguna sorpresa.

En total seran 29 carrers i onze places i també hi haurà enllumenat en diversos ponts.

La majoria estaran en cinc grans zones: Barri Vell, Mercadal, Eixample i Carme, Sant Narcís i Devesa i Santa Eugènia i Can Gibert. A més hi ha il·luminació entre altres vials fora d'aquestes cinc grans zones.

La idea inicial és que els llums s'encenguin el 25 de novembre i ho estiguin fins al 6 de gener, malgrat que aquest calendari s'està acabant de negociar amb els comerciants. El desmuntatge haurà de finalitzar el 30 de gener.