La Fundació Princesa de Girona inaugurarà les seves noves instal·lacions, situades al número 1 del carrer Juli Garreta, el proper 10 de novembre. A les 12 del migdia tindrà lloc l'acte institucional, mentre que tot seguit es donarà pas a una taula rodona sota el lema Els joves d'avui: ninis o genis?, que debatrà sobre els mites, oportunitats i reivindicacions d'una generació que, segons diuen, «ja està transformant el món». El periodista Xevi Xirgo conversarà amb quatre joves premiats per la Fundació: l'arquitecta Olga Felip (Premi Arts i Lletres 2015), Sergio Álvarez Leiva, fundador de Carto (premi Empresa 2016), Samuel Sánchez, membre de l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (Premi Recerca Científica 2015) i Felipe Campos, director general de l'Associació Educativa Itaca (premi Social 2013).

Fins ara, la Fundació es trobava al Parc Científic i Tecnològic de la UdG. Amb aquesta nova seu, tanmateix, la Fundació compleix amb l'objectiu de comptar amb unes noves oficines més visibles i accessibles per al públic, especialment per als joves, que tindran a la seva disposició un espai de «creació i intercanvi» amb els premiats i col·laboradors de la Fundació. La nova seu, que disposa de 350 metres quadrats distribuïts en un espai de treball per a l'equip de la Fundació, una sala d'actes i dues zones multifuncionals, ha estat dissenyat per l'equip d'Olga Felip.

Més proximitat amb els joves

Amb la nova seu, la Fundació es podrà dotar d'un nou programa d'activitats per tenir un contacte molt més proper amb els joves i, d'aquesta manera, orientar la seva actuació cap a les necessitats més urgents d'aquells que es troben en procés de millorar el seu desenvolupament professional.