L'escola Pia de Salt ha iniciat aquest curs el projecte Rumba, una iniciativa que incorpora un gos com a element motivador per oferir una atenció específica als alumnes amb necessitats educatives especials, amb l'objectiu de potenciar les seves capacitats. En una segona fase, el projecte s'estendrà a altres grups d'alumnes de l'escola tot seguint un programa específic.

El projecte, que s'aplica un cop per setmana, va destinat a aquells infants que requereixen necessitats educatives especials. El gos, que es diu Rumba, és un element que els ajuda a establir els objectius dins del marc escolar, ja que permet que l'infant se senti capacitat, ja que les activitats es troben adaptades al seu nivell de desenvolupament, tot augmentant així la pròpia autoestima.

El gos, doncs, es transforma en un company d'aprenentatge per a l'alumne, ja que s'ajuden mútuament a realitzar les tasques. De fet, l'aprenentatge que es realitza amb el gos de teràpia passa a ser molt més significatiu i amb sentit per a l'infant. A més, la resta d'estudiants del centre també participaran en el projecte i interactuaran amb l'animal.