Una família del barri de Germans Sàbat de Girona va haver d'ingressar durant gairebé 24 hores a la cambra hiperbàrica de Palamós després d'intoxicar-se per la mala combustió d'una caldera. Entre els ingressats hi havia un nadó de només un mes i mig. Tots ells van ser derivats de matinada de l'hospital Josep Trueta de Girona cap a Palamós en estat de gravetat en ambulàncies del SEM. Després de tenir-los gairebé 24 hores ingressats, ahir al migdia van rebre l'alta hospitalària del centre empordanès.

Els Bombers van certificar de bon matí que la caldera de l'immoble no funcionava correctament i aquesta mala combustió, juntament amb el fet que les reixes de l'aparell estaven tapades i no circulava bé el monòxid de carboni havien provocat que la família patís la intoxicació. El servei el van realitzar pels volts de les vuit del matí a requeriment del SEM.

Entre els ferits hi va haver un nadó de només un mes i mig, tres dones -de 30, 58 i 52 anys- i dos homes -de 59 i 35 anys.

El succés es va desencadenar la nit de dijous, quan un familiar en arribar a la casa dels afectats -situada als baixos del número 37 del grup Germans Sàbat- es va adonar que la família no es trobava bé. Va alertar emergències i de seguida van rebre l'assistència d'un metge a casa, que ràpidament els va derivar a l'hospital Josep Trueta de Girona. Anteriorment, alguns membres de la família ja s'havien trobat malament però no havien detectat el que els passava.

Els sis familiars van ingressar a Urgències del Trueta fins que, pels volts de les quatre de la matinada, després de fer-los el reconeixement mèdic corresponent, van ser derivats a la cambra hiperbàrica de l'hospital de Palamós. Allà van ser ingressats i hi van romandre fins ahir al migdia, moment en què van ser donats d'alta del centre de salut.