El balneari Aqua Gerunda Banys Romans de Girona s'inaugurarà avui a les vuit del vespre amb un programa que inclou dues taules de debat:una sobre Promoció Econòmica i Turisme i una altra sobre Urbanisme i Arqueologia, Energies Renovables i Història i Patrimoni. Es tracta del primer balneari romà de Catalunya, que entrarà en funcionament el proper 5 de novembre i les reserves del qual es podran fer a partir de dilluns, 31 d'octubre.

La primera taula de debat, sobre Promoció Econòmica i Turisme, comptarà amb la participació de la regidora gironina Glòria Plana;el cap de màrqueting del Patronat de Turisme de la Costa Brava, Jaume Marín; el president de l'Associació d'Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona, Josep Carreras i el professor de la Universitat de Vic Jordi de San Eugenio. A més, estarà moderada per al periodista de Diari de Girona Oriol Puig.

La segona taula es farà al Museu d'Arqueologia de Girona i comptarà amb la tècnica d'Urbanime Rosa Maria Cànovas; el director del Museu d'Arqueologia, Ramon Boixó; l'arqueòloga Maribel Fuertes; la investigadora geogràfica Marta Picó;el geòleg Jordi Ferrer i els historiadors Joaquim Nadal (director de l'Institut de Recerca en Patrimoni Cultural) i Sílvia Planas (directora del Museu d'Història de Girona i del Museu d'Història dels Jueus). En aquest cas, el debat estarà moderat pel periodista d'El Punt Avui Xavier Castillón.

Després de les taules rodones, el públic podrà visitar les instal·lacions.