La Rosaleda-Jardí Degustació, el nou restaurant social i formatiu de la Devesa, va obrir ahir les seves portes fent així realitat un projecte que ha portat anys d'esforços. Gestionat per la Fundació Ramon Noguera, Drissa i Ecosol, el seu menú compta amb productes proveïts per diverses empreses del tercer sector. El seu principal objectiu és formar en el món de l'hostaleria persones que es troben en risc d'exclusió social i que tenen una dificultat especial per trobar feina.

Les tres entitats socials s'han unit en l'UTE Rosaleda-Girona per poder gestionar l'espai. La Fundació Ramon Noguera està dedicada a les persones amb discapacitat intel·lectual; Drissa està dirigida a persones que pateixen malalties mentals i Ecosol, vinculada a Càritas, treballa amb persones que pateixen qualsevol tipus de risc d'exclusió social. El seu objectiu compartit és oferir una sortida a totes aquelles persones que tenen més dificultats per poder trobar una feina, tot facilitant-los formació en diverses branques de l'hostaleria.

El restaurant ha pogut contrac?tar onze persones de forma directa, vuit de les quals en risc d'exclusió (les altres tres són les encarregades de dirigir l'activitat). Aprofitant aquests dies de Fires, l'establiment estarà obert tot el dia, de les nou del matí a les dotze de la nit, des d'ahir i fins al 5 de novembre. A partir de llavors, obrirà de dimarts a diumenge per a esmorzars i dinars i els divendres i dissabtes també serviran sopars. La seva carta inclou els sucs ecològics de la Fundació Drissa o les pizzes de la Fundació Onyar, entre d'altres. A més, oferirà un menú de nou euros de dimarts a dissabte d'una del migdia a quatre de la tarda.

El restaurant comparteix edifici amb l'associació de veïns de la Devesa-Güell, amb qui pretenen mantenir una relació estreta i poder fer activitats conjuntes. A més de l'interior de la Rosaleda, també compten amb dues terrasses, una a davant -al passeig de la Devesa- i l'altra a darrere, als jardins. El cost d'adequació del local ha estat de 186.765,27 euros.