L'Ajuntament de Girona va enderrocar ahir el quiosc de la Gran Via Jaume I, poques setmanes després que hagués tancat perquè el mateix consistori no li havia renovat la llicència. D'aquesta manera, amb pocs dies de diferència han desaparegut aquest quiosc i el de la plaça Catalunya, de manera que ara només en queden dos en tota la ciutat: el de la Rambla i el de la plaça Independència. Tot i això, el consistori ja ha anunciat la seva intenció de permetre'n un altre a la zona del parc Central un cop s'hagin acabat les obres.

Inicialment l'Ajuntament va al·legar motius urbanístics i de mobilitat per fer desaparèixer el quiosc, tot anunciant que es milloraria la mobilitat de vianants, es facilitaria l'accés a garatges i s'evitarien accidents.

Tot i això, més endavant es va conèixer que l'informe escrit per avalar la desaparició del quiosc assenyalava que ja no cal garantir l'accés a la premsa perquè ja hi ha els mitjans digitals, perquè els quioscos perjudiquen altres negocis en vendre altres objectes i perquè hi ha menys vianants, de manera que els quioscos han perdut la seva funció de guiar i orientar la gent que ve de fora.

La decisió no va agradar als propietaris del negoci, que van fer una campanya de recollida de signatures per evitar que la infraestructura anés a terra. La mobilització ciutadana, però, va resultar estèril.