L'Ajuntament de Salt utilitzarà un sistema combinat de feromones de llop i una protecció electrificada per evitar que els senglars entrin a les hortes. La regidoria d'Entorn Natural i Medi Ambient vol protegir, sobretot, les hortes de la zona del carril bici, que creua el municipi entre la vila i el riu Ter, a la zona nord de la població, dels danys que hi causen reiteradament els senglars.

La regidoria explica que vol implementar metodologies respectuoses amb l'entorn natural. Per això, ha encarregat un projecte que es basa en actuacions dirigides a la capacitat olfactiva dels senglars. Per aconseguir-ho, s'utilitzaran dos sistemes d'exclusió basats en repel·lents físics (el fil elèctric) i repel·lents biològics, de tipus olfactiu, com són les feromones de llop.

El projecte, que constarà de diverses etapes, consistirà en la instal·lació d'un sistema de repulsió elèctrica a tot el perímetre que delimita les hortes des del pont de l'Autopista fins al límit de la vila amb el riu Ter. A més a més, al llarg de tot el traçat s'aplicaran també senyals olfactius de reforç. Tot el procés serà monitoritzat i seguit per quantificar la freqüència d'incursions i el nombre individus que apareixen.

El consistori confia que l'existència de barreres s'escamparà entre els senglars, que, segons indiquen, són capaços de transmetre coneixements i experiències entre els individus del grup.

El cost inicial del projecte és de 3.346 euros i l'Ajuntament saltenc té previst poder-lo portar a terme abans que finalitzi aquest any.