L'Ajuntament de Salt va aprovar en el ple de dilluns una moció per a la incorporació de clàusules socials en la contractació de l'administració pública. La moció, presentada per Canviem Salt, representa la creació d'unes bases que estableixin els criteris socials i ambientals que s'han de complir en la contractació pública a Salt i la incorporació d'aquests criteris en els contractes que es trobin en fase de licitació per sortir a concurs públic.

El text aprovat considera «necessari i urgent» que les empreses adjudicatàries de serveis que es presten des de l'Ajuntament de Salt segueixin «uns criteris clars de sostenibilitat ambiental i unes condicions laborals justes, amb unes clàusules socials establertes en la contractació». Actualment, indiquen els seus impulsors, existeix un ampli marc legal de referència que facilita l'impuls a la incorporació d'aquestes clàusules socials en la contractació de l'administració pública local i la fa possible. Per això, l'acord té en compte l'elaboració d'unes bases que estableixin els criteris socials i ambientals que s'han de complir en la contractació pública de l'Ajuntament i la incorporació d'aquests criteris en els contractes que es troben en fase de licitació.

El portaveu de Canviem Salt, Wilder Palacio, considera que aquestes clàusules signifiquen «un canvi de cultura en les contractacions públiques, posant en rellevància la qualitat abans que la quantitat, i prioritzant l'impacte social i ambiental per sobre de l'únic criteri dels diners». Per això, veu imprescindible que es tinguin en compte aspectes socials, ètics i ambientals.