Girona acollirà al juny vinent el festival del sector de la bicicleta més gran del món, que se celebra a Califòrnia des de fa 25 anys i ara, per primer cop, desembarca a Europa. La ciutat serà la seu d'aquest esdeveniment, la Sea Otter Europe Costa Brava-Girona Bike Show, que ocuparà fins a 50.000 metres quadrats repartits entre l'interior del pavelló de Fontajau i el seu espai exterior. Expositors amb primeres marques, competicions internacionals, proves populars i exhibicions seran els eixos d'aquest festival, que se celebrarà entre el 2 i el 4 de juny. Es preveu que l'esdeveniment porti fins a 20.000 persones a la ciutat al llarg d'aquests tres dies. Precisament, el Sea Otter Europe arribarà a Girona coincidint amb la celebració de l'Any del Cicloturisme a la Costa Brava i Pirineu de la demarcació.

La Sea Otter Classicés un dels festivals internacionals de referència del sector de la bicicleta. Se celebra des de fa un quart de segle a Laguna Seca (Califòrnia) i, ara, per primer cop desembarcarà a Europa. Fontajau serà l'epicentre (el punt de sortida i arribada) de diferents competicions de ciclisme d'àmbit internacional i de proves populars, exhibicions i hi haurà una àrea de paddocks.

La regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana, va subratllar el propòsit de la ciutat de convertir-se en un centre internacional del món de la bicicleta. Per la seva banda, el president del Patronat de Turisme, Ramon Ramos, va afegir que faran accions promocionals i de màrqueting.