27 de octubre de 2016
27.10.2016
L'Empordà
ENTREVISTA
Ajornem l'entrevista dels lectors a l'alcaldessa de Roses per motius personals

"Cada any em trobo amb clientes que han estat abusades sexualment per Fires"

La sexologa Marina Castro explica que moltes agressions no es denuncien - Repartirà 10.000 adhesius informatius per prevenir abusos sexuals

27.10.2016 | 06:30

La psicòloga-sexòloga gironina Marina Castro s´ha proposat aquest any incidir en la prevenció dels abusos sexuals a través de l´edició de 10.000 adhesius informatius que es repartiran per les Barraques durant les Fires de Girona. L´objectiu és evitar aquest tipus de situacions que, assegura, es donen amb certa freqüència: "Cada any em trobo varies clientes que han estat abusades sexualment per Fires de Girona, aquest abús pot anar des de violència física fins a coerció, pressió, culpa€. situacions en que la persona pot acabar tenint relacions sexuals quan no era el que volia". "Aquest any m´he posat mans a l´obra per intentar prevenir aquesta situació, no és no!", assegura.

Castro recorda que cada dia es denuncien 3 agressions sexuals amb violència a Catalunya, una dada és inferior a les agressions reals ja que moltes víctimes opten per no denunciar. Una estadística a nivell europeu de l´Agència de la Unió Europea de Drets Fonamentasl (FRA) indica que un 11% de les dones europees majors de 15 anys ha sofert violència sexual. "A part d'aquestes dades hem de tenir present que les situacions en què una persona, a causa de la pressió psicológica, cedeix a tenir una relació sexual que no volia tenir, no queden recollides legalment; és habitual a la consulta trobar-me amb dones que han tingut relacions sexuals que preferirien no haver tingut i que no han estat capaces d'expressar el no amb claredat per por a represàlies, per la pressió de l'altre o la pressió social de no ser una escalfabraguetes, mojigata", explica Castro. I afegeix que en aquests casos "els problemes derivats poden ser molt greus a nivell sexual i personal ja que llavors elles mateixes se senten culpables i es responsabilitzen de la situació, s'han autoforçat elles mateixes i en fer-ho s'han autotraïcionat".

Aquest és l'adhesiu informatiu que Castro repartirà per Fires

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook