L'Ajuntament de Salt instal·larà 30 noves càmeres de videovigilància als carrers de la vila. Per una banda es reforçarà la vigilància al sector centre, on actualment ja hi ha càmeres, i també se'n posaran de noves a la zona de la Massana -especialment, a la Rambla-, a la plaça Catalunya i a la zona esportiva de les Guixeres. Ahir es va aprovar la licitació del contracte per un valor de 78.476,83 euros. L'equip de govern (ERC i IPS-CUP) vol que les càmeres s'instal·lin de forma immediata un cop adjudicat el concurs, tot i que la voluntat és pagar-ho a terminis entre els anys 2016 i 2019.

Segons ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Toni Vidal (ERC), en aquests moments hi ha 25 càmeres al municipi que, segons indica, han estat "una bona eina policial". Per això, el govern local ha decidit instal·lar-ne 30 més, per arribar així gairebé a la seixantena. Algunes d'elles ja estaven previstes per un document elaborat en l'anterior mandat, mentre que altres s'hi situaran per decisió de l'actual equip de govern.

Així, una de les zones on s'incrementarà la presència de càmeres és el sector centre, a l'entorn de l'Ajuntament, la plaça Llibertat o el carrer Àngel Guimerà, entre altres. També es posaran noves càmeres a la Massana, especialment a la Rambla, i a la plaça Catalunya, on encara no n'hi ha però ja estava previst posar-ne. Segons Vidal, la plaça Catalunya és una zona que darrerament ha estat molt tranquil·la però on tot i això veuen convenient col·locar-hi les càmeres.

Com a novetat, el govern municipal ha decidit instal·lar també càmeres a la zona esportiva de les Guixeres, al voltant del camp de futbol i les pistes de tennis, ja que es tracta d'una zona apartada i on a vegades s'hi han detectat problemes.

A més d'instal·lar noves càmeres, l'Ajuntament també vol millorar el funcionament de tot el sistema. Per això, a partir d'ara totes les càmeres es controlaran des de la seu de la policia local, on hi haurà una persona dedicada específicament a visualitzar-les. Segons ha explicat Vidal, des del consistori han tingut molt en compte l'opinió de la policia a l'hora d'instal·lar els aparells, que es col·locaran en els punts que els agents han requerit. A més, ens alguns casos des de la policia han demanat també que es puguin llegir les matrícules dels cotxes. El regidor assenyala que fins ara les càmeres han fet una bona tasca, no només en el moment que passen els fets sinó especialment a l'hora de fer investigacions.

A pagar en quatre anys

El govern local va aprovar ahir la licitació del contracte per a aquest servei per 78.476,83 euros com a preu de sortida. L'empresa adjudicatària no només haurà de col·locar les càmeres, sinó també tota la infraestructura (com el subministrament, el cablejat i les gravacions). El consistori vol que l'empresa adjudicatària instal·li les càmeres al més aviat possible, tot i que el pagament es farà al llarg dels anys 2016, 2017, 2018 i 2019.