L'Ajuntament de Sarrià de Ter ha rebut reiterades queixes de veïns pels sorolls que emet la fàbrica de paper d'Hinojosa, l'antiga Torraspapel. El consistori n'ha parlat en diverses ocasions amb l'empresa, que té la maquinària en període de proves i que vol començar a funcionar en les pròximes setmanes. Segons argumenten des d'Hinojosa, en aquest període de proves la maquinària s'atura de forma constant, fet que provoca fressa per la descompressió i eliminació del vapor. Segons explica el regidor de Territori i Serveis Públics, Narcís Fajula (ERC), l'empresa ha explicat que quan les màquines entrin a ple rendiment el problema s'acabarà, ja que funcionaran 24 hores al dia i per tant la sortida de vapor i gasos es reduirà a la mínima expressió, tot posant fi a la fressa.

Hinojosa s'ha compromès a fer els estudis pertinents per instal·lar silenciadors en els principals focus sonors. De tota manera, el consistori esperarà a què la maquinària estigui en ple funcionament abans de fer les medicions de sorolls corresponents, i serà llavors quan comprovin quines són les mesures correctores que fan falta.

D'altra banda, l'empresa també ha assenyalat que, com que encara tenen algunes parts de la fàbrica en obres, les portes a vegades es queden obertes. Això també es normalitzarà un cop la fàbrica entri a ple rendiment.

Fajula ha assenyalat que des de l'Ajuntament estan en "constant comunicació" amb l'empresa per tal de mitigar els sorolls. Tot i això, indica que esperaran a veure com funciona la fàbrica perquè "no seria lògic voler tenir una indústria com aquesta al poble i des d'un principi castigar-la i posar-li entrebancs". Així doncs, volen ser "prudents" i donar-los "un temps" per arreglar els problemes. "Llavors, quan toqui serem exigents", conclou Fajula.