La Diputació de Girona reiterarà el seu compromís d'aportar sis milions d'euros al Parc Científic i Tecnològic de la UdG per salvar-lo de la liquidació. L'equip de govern de CiU va informar ahir als portaveus dels diferents grups polítics que al ple d'aquest octubre portarà un acord per formalitzar aquesta voluntat. Així, la corporació complirà la petició del rector de la Universitat de Girona, Sergi Bonet, que fa una setmana va reclamar a les administracions gironines "compromisos institucionals en ferm".

El president de la Diputació, Pere Vila, va explicar ahir que tots els grups han donat suport a portar al ple ordinari d'aquest mes l'acord del Parc Científic. "L'acord és el mateix que hem traslladat al Patronat del Parc Científic: assumir els sis milions d'euros", sempre que se surti de la situació del concurs de creditors i s'eviti la liquidació, va assegurar Vila. "Aquest és el document màxim al qual podem arribar", va remarcar Vila, que va confiar que l'acord s'aprovi amb el suport d'una "àmplia majoria" dels grups polítics que formen el ple.

De fet, el document s'aprovarà -amb tota seguretat- perquè l'equip de govern de CiU disposa de majoria absoluta. Pel que fa a la resta de grups, ERC va avançar ahir que, abans de prendre una decisió, pretén examinar la documentació del concurs. "D'entrada ens sembla bé la solució, si això permet salvar el Parc Científic", va valorar el portaveu republicà, Pau Presas. De moment, tampoc s'ha posicionat el PSC. La portaveu socialista, Consol Cantenys, va subratllar que també s'ha demanat més informació del cas.

Així mateix, la CUP encara ha de prendre una decisió. Tot i això, el portaveu cupaire, Lluc Salellas, va afirmar que la formació es troba lluny de donar suport a l'acord. Des d'Independents de la Selva, la seva portaveu, Gisela Saladich, va manifestar que el partit encara no s'ha posicionat perquè abans s'ha de reunir.

L'Ajuntament no ho descarta

Mentre els grups de l'oposició de la Diputació decideixen quin serà el sentit del seu vot, l'Ajuntament de Girona no descarta estudiar la fórmula de la corporació provincial. Fonts del consistori van explicar ahir que ara mateix no es preveu que al ple municipal de la setmana vinent es porti un acord de l'aportació al Parc Científic. Malgrat tot, van admetre que la possibilitat de presentar un document -seguint l'exemple de la Diputació- es manté oberta.

De moment, el president de la Diputació va recordar que el Patronat del Parc Científic ha demanat a les administracions aquest acord "per tenir més força" en la negociació. "Crèiem que amb la voluntat política n'hi hauria prou, però amb un concurs de creditors no és suficient", va sentenciar Vila.