Un total de 30 comunitats de veïns participen actualment en el programa «Escales Segures» de la Policia Municipal de Girona, que té com a principal objectiu facilitar la convivència entre els residents. La xifra de participants ha crescut considerablement en els darrers sis mesos, ja que anteriorment eren dinou les comunitats que en formaven part.

Fins ara, participaven en aquest projecte sobretot veïns de Sta. Eugènia i el Grup Sant Daniel, mentre que ara s'hi han sumat també comunitats de Girona Est, Can Gibert del Pla i Sant Narcís. A més, l'Ajuntament assegura que el projecte arribarà properament a altres zones de la ciutat.

La regidora de Serveis Socials i Habitatge, Sílvia Paneque, destaca que el projecte va destinat, sobretot, a millorar la convivència en punts on hi ha hagut moltes ocupacions, ja que en molts casos s'ha degradat. Paneque posa èmfasi en «l'esforç important» que es fa des de la Policia Municipal per poder desenvolupar el programa i explica que està treballant per redactar un protocol de gestió de les ocupacions de vivendes a la ciutat.

Per poder-se adherir a «Escales Segures», les comunitats de veïns han de complir unes condiciones prèvies, com per exemple acordar-ho en junta de propietaris per majoria simple.

El servei el presta de forma gratuïta la Policia Municipal, que porta a terme una patrulla de prevenció a les escales per evitar actes delictius o infraccions administratives. Per la seva banda, la comunitat s'ha de comprometre a pagar la col·locació d'un bombí, avisar de qualsevol fet i tenir en bones condicions els accessos.