«La Internet de les persones». Aquest serà el fil conductor de l'edició del 2016 de la Catosfera, la trobada de debat anual sobre les novetats tecnològiques i del món d'Internet, que se celebrarà per segon any a Girona del 13 al 15 d'octubre al Centre Cultural La Mercè. La proposta d'enguany passa per ser una evolució del projecte i del format i vol consolidar la ubicació de Girona com una clara aposta per a les tecnologies del futur.

El fil conductor vol fer palès que la vida quotidiana cada cop està més envoltada d'objectes intel·ligents que s'interconnecten per facilitar el dia a dia de les persones. «Internet compleix una funció socialitzadora que fa que usuaris d'arreu s'uneixin per establir algun lligam, ja sigui comercial, lúdic o social, una xarxa que pensa i opina i dóna veu a tothom», ha dit l'alcaldessa, Marta Madrenas.

Les ponències

Les jornades començaran el 13 d'octubre al vespre amb la ponència inaugural «La Internet de les persones», moderada per la periodista Mariola Dinarès, on participaran tres professionals del sector periodístic i Internet: Saül Gordillo, Genís Roca i Josep M. Ganyet i que centrarà la mirada en la funció social i democratitzadora de la xarxa. Divendres al matí les jornades acolliran la primera edició de la Catosfera.edu, una iniciativa divulgativa adreçada als estudiants de secundària, on es parlarà dels usos creatius de la tecnologia; i a la tarda, el Grup de Periodistes Ramon Barnils coordinarà el debat «Masclisme i clickbaiting». El darrer dia es comptarà amb el testimoni d'empreses digitals punteres com Wallapop o Aribnb.

En aquests set anys, la Catosfera ha esdevingut el principal punt de trobada (networking) dels sectors més emprenedors i actius de la internet catalana. Totes les taules programades podran seguir-se per streaming a través del web de la Catosfera o mitjançant Twitter amb l'etiqueta #catosfera. Les activitats són gratuïtes i d'accés lliure, malgrat que es recomana inscriure-s'hi prèviament a través del web.