Més d'un miler de persones han participat aquest cap de setmana en els tallers i xerrades terapèutics de Girona novaCultura de Salut, organitzades per la Fundació Oncolliga Girona.

L'esdeveniment, concebut per reflexionar en profunditat sobre la importància de les emocions i els sentiments en la salut física, pretenia en aquesta tercera edició apropar l'individu al concepte de consciència, sota la premissa que «ser conscients és el camí per a transformar-nos». Totes les activitats han estat gratuïtes i s'han desenvolupat en diferents espais del Barri Vell de Girona.

«La xifra de participants, més d'un miler de persones, en activitats terapèutiques com les que proposàvem demostra que hi ha un moviment important de gent que pensa que la salut i el benestar va més enllà de sentir-se bé físicament» afirma Sylvia Miàs, directora de les jornades. Per a Miàs, un altre aspecte que cal destacar és la diversitat del públic que hi ha assistit: «A la primera edició, l'any 2013, va venir gent majoritàriament vinculada a l'àmbit de la salut, en canvi aquest any hi ha accedit un públic molt més ampli i divers, fins i tot de mons aparentment tan allunyats d'aquest moviment com poden ser la banca o els negocis.», assenyala.

Les jornades van començar divendres amb una conferència inaugural de la filòsofa i escriptora Victòria Camps. Dissabte es van celebrar tallers a càrrec d'especialistes de diversos àmbits, com ara la teràpia gestalt, la psicologia, la fisioteràpia o la musicoteràpia. Les activitats es van cloure ahir amb taller de meditació i una xerrada amb Sergi Torres.