27 de setembre de 2016
27.09.2016
40 Años
XAT
A partir de les 10, fem el xat en directe amb Víctor Puga, alcalde de l'Escala, cliqueu per pregunta
40 Años

Jornada intergeneracional per la salut cardiovascular

Uns 250 alumnes de primària participen en tallers per conscienciar-los sobre les malalties del cor

27.09.2016 | 06:30
Un moment de la sessió informativa amb els escolars.

Uns 250 escolars de 9 i 10 anys van participar ahir a Girona en la jornada «Bateguem plegats», una cita per a promoure la salut cardiovascular organitzada coincidint amb la celebració aquesta setmana del Congrés per a Pacients amb Malalties Cardiovasculars. La iniciativa, promoguda per l'associació Gicor i Novartis com una jornada intergeneracional a la biblioteca Carles Rahola, es va completar a la tarda amb activitats per a adults, com una conferència sobre insuficiència cardíaca a càrrec del doctor Marco Paz, cardiòleg de l'hospital Santa Caterina, i una exposició itinerant sobre les cardiopaties.
«Més d'un 27% de la població infantil és obesa o pateix excés de pes, per això hem de fer especial prevenció de les malalties cardiovasculars en les criatures, per a que no siguin els malalts del cor de demà», va alertar el president de Gicor, Tomàs Fajardo.
En aquest sentit, els assistents a la jornada van participar en una sessió informativa a càrrec de la cardiòloga Maria Benguerel, també del Santa Caterina, per conèixer com funciona el cor i els hàbits per a mantenir-lo sa, i després a uns tallers per a posar-ho en pràctica.
«En la infància és quan s'adquireixen els primers hàbits de vida, i és crucial que siguin cardiosaludables», va remarcar la doctora Benguerel. Durant la sessió, va explicar, va quedar al descobert que sovint, tot i que tant famílies com infants coneixen la teoria sobre l'alimentació saludable i la importància de realitzar activitat física, després costa aplicar-ho en la vida quotidiana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook