La Universitat de Girona acollirà a finals de novembre un congrés sobre el futur de la seguretat inf0rmàtica amb ponents internacionals experts en seguretat informàtica. L'esdeveniment, que se celebrarà del 23 al 25 de novembre, prové d'un grup d'estudiants i professors universitaris de diferents tipus d'enginyeria, de màrqueting, economia i altres.

El congrés comptarà amb la presència d'assistents de prestigi a tot el món en el camp de la seguretat informàtica i la pirateria; i els membres involucrats i actius de la comunitat hacker. El congrés s'ha batejat amb el nom d'OverdriveConference. L'incentiu és educar amb tots els temes al voltant d'aquest tema i aconseguir l'intercanvi d'idees i contactes.

dependre de les eines que la xarxa ens dóna ha esdevingut una peça clau. Les sessions són gratuïtes però cal fer una inscripció prèvia a la pàgina web del grup OverdriveConference.

El primer dia del Congrés se centrarà en la divulgació de temes «comercials» per a la majoria del públic aficionat. Entre d'altres, esparlarà de la ciberseguretat, les implicacions legals del hacking i els delictes informàtics, els perills de les xarxes socials i el cibercrim, els seus perills i les contramesures. Els ponents seran Mónica Valle (periodista especialitzada en tecnologia i ciberseguretat), Jordi Cantenys (enginyer informàtic), Vicente Aguilera (cofundador d'Internet Security Auditors) i agents de la Policia Nacional.

Durant el segon dia que es posarà èmfasi en l'orientació de les conferències cap a una més internacional i totalment tècnica, per arribar al públic més especialitzat. Serà el torn de Kai Roger (popular orador en conferències i esdeveniments), Andreas Zingerle (investigador en noves tecnologies), Andrei Costin (expert en l'anàlisi de seguretat de gran escala de firmware en dispositius encastats), Iga Balos (expert en la llei de patents), Reuben Binns (investigador en el Departament de Ciències de la Computació de la Universitat d'Oxford,), Ed Scouten (fundador de Nuxi.nl i expert en sistemes de computació en el núvol) i Julie Gommes (consultora en ciberseguretat). Els temes a tractar seran l'enginyeria social i tècniques d'engany, el phishing i la suplantació d'identitat, els vehicles intel·ligents, Bitcoin i blockchain, protecció avançada de servidors linux i les aplicacions de la criptografia en la lluita antiterrorista.

«Hackers» i antivirus

El darrer dia els temes de les conferències seran el ransomware, Honeypots i protecció d'entorns web, enginyeria avançada inversa amb python, Tècniques d'ocultació de malware, mercat internacional de compravenda d'atacs informàtics, estudi de l'atac a un sistema de ferrocarrils i atacs de denegació de servei mitjançant botnets. En aquest cas els ponents seran Danny Howerton (analista d'amenaces de Proofpoint i responsable de l'anàlisi i seguiment de les tendències globals del malware, actors d'amenaces i campanyes), Lance Buttars (hacker experimentat que resideix a Salt Lake City), Dimitry Evdokimov, Roman Bazhin (expert en l'enginyeria inversa i anàlisi de malware en el centre d'investigació de seguretat digital), Yassir Kazar (emprenedor), Sergey Gordeychik (director adjunt de tecnologia en Kaspersky Lab) i Ben Herzberg (pirata informàtic).