24 de setembre de 2016
24.09.2016

Jornada intergeneracional per la salut cardiovascular

Uns 250 alumnes de primària participen en tallers per conscienciar-los sobre les malalties del cor

24.09.2016 | 06:30
Un moment de la sessió informativa amb els escolars.

Uns 250 escolars de 9 i 10 anys van participar ahir a Girona en la jornada «Bateguem plegats», una cita per a promoure la salut cardiovascular organitzada coincidint amb la celebració aquesta setmana del Congrés per a Pacients amb Malalties Cardiovasculars. La iniciativa, promoguda per l'associació Gicor i Novartis com una jornada intergeneracional a la biblioteca Carles Rahola, es va completar a la tarda amb activitats per a adults, com una conferència sobre insuficiència cardíaca a càrrec del doctor Marco Paz, cardiòleg de l'hospital Santa Caterina, i una exposició itinerant sobre les cardiopaties.
«Més d'un 27% de la població infantil és obesa o pateix excés de pes, per això hem de fer especial prevenció de les malalties cardiovasculars en les criatures, per a que no siguin els malalts del cor de demà», va alertar el president de Gicor, Tomàs Fajardo.
En aquest sentit, els assistents a la jornada van participar en una sessió informativa a càrrec de la cardiòloga Maria Benguerel, també del Santa Caterina, per conèixer com funciona el cor i els hàbits per a mantenir-lo sa, i després a uns tallers per a posar-ho en pràctica.
«En la infància és quan s'adquireixen els primers hàbits de vida, i és crucial que siguin cardiosaludables», va remarcar la doctora Benguerel. Durant la sessió, va explicar, va quedar al descobert que sovint, tot i que tant famílies com infants coneixen la teoria sobre l'alimentació saludable i la importància de realitzar activitat física, després costa aplicar-ho en la vida quotidiana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema