La novena edició de la festa Reviu els Setges Napoleònics se celebra aquest cap de setmana amb 50 recreadors vinguts de Catalunya, de l'Estat espanyol, de França i d'Itàlia. En l'edició d'enguany hi haurà també tres peces d'artilleria, dues de les quals són rèpliques exactes d'algunes de les peces que van bombardejar la ciutat durant el setge.

Durant dos dies, el Barri Vell de la ciutat es convertirà en escenari de recreacions de batalles i de concentracions de tropes participants en els setges que es van viure a principis del segle XIX a Girona. Les jornades estan organitzades per l'Associació Girona 1809-Amics de la Girona Napoleònica i compten amb el suport de l'Ajuntament.

Una de les activitats més destacades i esperades de la jornada és la recreació del Gran Dia de Girona, que es farà avui (18.30 hores) al Barri Vell, amb inici a la plaça Sant Domènec. Demà hi haurà una batalla a les ribes del Ter (12.00 hores). El campament napoleònic s'ubica al mateix parc i es pot visitar als matins.