El conflicte entre l'Ajuntament de Girona i l'empresa Setex Aparki SA, que l'any passat gestionava les zones blaves i verdes d'aparcament, va per llarg. Les negociacions no han arribat a bon port i l'empresa ha presentat un contenciós administratiu perquè considera que la finalització del contracte de la gestió dels aparcaments de pagament en superfície a Girona els ha perjudicat.

El consistori va decidir a finals de l'any passat que el contracte amb l'empresa havia finalitzat i des de principis del mes de gener va municipalitzar el servei. L'Ajuntament havia contractat Setex per dos anys amb l'opció de prorrogar-los dos anys més, any a any, després de guanyar un concurs públic polèmic. Però no hi va haver pròrrogues.

L'empresa va abandonar Girona descontenta i va reclamar un seguit d'apunts que el consistori no li va concedir. L'Ajuntament es va quedar diners del dipòsit del contracte i la firma madrilenya ha portat el cas als tribunals.

Hi ha diferents temes pendents de resoldre. A preguntes de la regidora de la CUP Laia Pèlach, el regidor d'Urbanisme i Mobilitat, Joan Alcalà, va indicar que hi ha un conflicte amb el tema de pagaments d'algunes accions publicitàries i amb la col·locació dels sensors a les places d'aparcament. La instal·lació d'aquests aparells era una acció de millora que l'empresa va presentar al concurs públic per obtenir el servei i ara hi ha una picabaralla per si la societat se'ls pot endur o si s'han de quedar a la ciutat. De moment, els sensors estan desconnectats i, per exemple, els senyals on s'indicaven les places lliures no funcionen.

També va haver-hi problemes amb el pagament per mitjà d'una aplicació de tèlefon mòbil de les zones blaves i verdes. Inicialment, Setex va desconnectar el sistema quan se li va donar pel contracte, però va acabar reactivant-lo en comprovar-se que hi havia un compromís de deu anys de servei gratuït.