Girona vol situar el món de la bicicleta com un dels sectors punters de l'economia de la ciutat. Per això, ha presentat un Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) per aconseguir finançament europeu. El projecte és a quatre anys vista i té un pressupost d'1,9 milions d'euros (el 50% aportat per la UE). L'objectiu és millorar la competitivitat de les empreses gironines vinculades a la bicicleta i posar-les en contacte entre elles.

Per coordinar el projecte, es vol establir una seu física a l'hotel Inform, edifici situat a l'esplanada de la Copa, que s'haurà de rehabilitar. També es preveu fer un pla pilot per millorar la seguretat dels ciclistes a les rotondes, que començarà a la rotonda plaça de Salt (on hi ha el Wala). És el segon pla d'aquests tipus que es presenta des de l'ajuntament, ja que al juliol en va presentar un altre dedicat al món de les indústries culturals, amb un pressupost de 4,43 milions.

La regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana, ha destacat que aquest sector té molt de pes a la ciutat tant des del punt de vista turístic, com també professional (hi ha molts equips internacionals que s'entrenen aquí), i també des d'un punt de vista de la indústria de fabricació de bicicletes i complements. El projecte vol vincular totes les empreses, posar-les en contacte, ajudar-les a internacionalitzar-se, a captar noves inversions i a fomentar la mobilitat sostenible a través d'una xarxa de carrils bici desenvolupada amb tecnologies innovadores. L'alcadessa, Marta Madrenas, ha explicat que el projecte vol «dotar de més múscul» les empreses que treballen en el món de la bicicleta i ha destacat que, juntament amb les indústries culturals, són els dos eixos que han de marcar el desenvolupament econòmic de la ciutat.