El titular de la llicència del quiosc de la Gran Via i l´Associació de Veïns del Mercadal s´han reunit aquest matí amb l´Ajuntament i han entès, segons el consistori, les motivacions del consistori pel que fa al futur del quiosc que hi ha entre la Gran Via Jaume I, i els carrers de Francesc Eiximenis i d´Anselm Clavé. Aquesta cruïlla està pendent d´un projecte de reforma urbanístic que s´executarà en els propers mesos, gràcies al qual se solucionaran els problemes de seguretat en el trànsit, d´accessibilitat viària i de mobilitat que es registren en aquest punt des de fa temps.

El projecte requereix l´enderroc del quiosc, i per això es va notificar als actuals titulars de la llicència que no es renovaria l´autorització, que finalitzava el 30 de setembre. Els tinents d´alcalde Eduard Berloso, Maria Àngels Plans i Joan Alcalà han tornat a exposar en la reunió d´aquest matí els motius que han conduit l´Ajuntament a no renovar la llicència del quiosc. Motius que han estat ben entesos i acceptats, tant pel titular del quiosc, com pels representants de l´Associació de Veïns, amb la qual cosa s´han tancat els malentesos dels últims dies, segons el mateix Ajuntament.

L´Ajuntament traurà a concurs la concessió dels dos quioscos que quedaran a la ciutat, que estan situats a la Rambla i a la plaça de la Independència. La previsió és que en el Ple de novembre es portin a votació les bases d´aquest concurs. Mentrestant, l´Ajuntament iniciarà l´enderroc dels quioscs de la Gran Via i també el de la plaça de Catalunya. Aquest últim després que el titular de la concessió hi ha renunciat.