Un grup de delinqüents ha entrat a robar en tres aparcaments soterrats privats de Girona. Els lladres amb l'ajuda de malls i d'altres tipus d'eines es van dedicar a rebentar els vidres dels cotxes que hi havia estacionats a dins dels cèntrics pàrquings de la ciutat.

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Girona van conèixer els fets dimarts al matí i ràpidament van insistir en la necessitat que la gent denunciï per així poder actuar en cas que s'enxampin els malfactors. Ahir ja havien rebut fins a 40 denúncies de veïns de la ciutat o de llogaters de places d'aparcaments pels fets. No es descarta que en rebin més. De moment, estan investigant els robatoris i bretolades.

Els aparcaments afectats són de la zona de l'Eixample principalment, un d'aquests es troba al carrer de la Rutlla, l'altre a la zona de la plaça Josep Pla i finalment un més, al carrer Migdia. Els robatoris van tenir lloc la nit de dilluns a dimarts i els veïns se'n van adonar al matí.

Els estacionaments

En el primer dels aparcaments, el de la Rutlla els delinqüents van actuar almenys en una vintena dels vehicles que hi havia a dins l'aparcament. A tots els van trencar els vidres i els van remenar la guantera i altres punts del cotxe per robar-los el que trobaven.

El mateix va passar al del sector Migdia, al carrer Narcís Blanch amb Migdia, on els veïns en llevar-se van trobar una dotzena de vehicles amb els vidres ben destrossats i tot esmicolats a sobre dels seients.

I en l'últim aparcament va succeir el mateix. El curiós del cas és que no van actuar en tots els cotxes que hi havia en els aparcaments, sinó que van escollir, segurament els que creien que no tenien alarma.

Els Mossos d'Esquadra estan investigant, i la proximitat d'alguna càmera de videovigilància podria ser clau per veure qui eren els delinqüents. Així mateix ahir seguien recollint denúncies.