L'Ajuntament té decidit que el quiosc de la Gran Via de Jaume I ha d'anar a terra per «interès general». Un interès, que segons va explicar ahir a la nit el tinent d'alcalde d'Urbanisme i Mobilitat, Joan Alcalà, és conseqüència de tres factors, segons va apuntar ahir. Per una banda, es tracta d'una cruïlla (Eiximenis, Anselm Clavé i Jaume I) on hi ha accidents sovint amb motos i bicicletes implicades i on ja es van retirar uns contenidors que tapaven la visibilitat. A més, indica que l'estructura és al mig de la vorera i dificulta la mobilitat dels vianants. Finalment, assenyala que es permetrà accés directe des de la Gran Via al carrer Anselm Clavé, on hi ha diversos aparcaments i un estacionament privat de pagament de grans dimensions, quan ara cal fer la volta pel carrer Nord.

La tinenta d'alcaldessa d'Hisenda i Règim Interior, Maria Àngels Planas, va recordar també que la concessió per al quiosc és dels anys cinquanta o seixanta i que ja ha acabat fa anys. Va afegir que darrerament se'ls ha anat donant autoritzacions any a any fins que es procedís a la remodelació urbanística. Una autorització que a més va coincidir amb el traspàs entre pare i fill. Pel que fa al projecte urbanístic, Planas va assenyalar, que els responsables del negoci ho sabien. Planas també va dir que el quiosquer li havia dit que no hi guanyen i que tanquen a la tarda perquè ho han de compaginar amb una altra feina per poder tirar endavant.

Ambdós regidors de l'equip de govern van sortir al pas de les preguntes del regidor d'ERC- MES, Pere Albertí. Albertí, que en cap moment havia parlat dels drets del concessionari, havia reclamat que es «reconsideri» la decisió d'enderrocar l'estructura. Albertí va deixar clar que «un quiosc no és un element qualsevol, és un element que dóna fàcil accés a la cultura».

L'Ajuntament va anunciar al responsable de la concessió que havia de cessar l'activitat el 30 de setembre. Immediatament va penjar pancartes de protesta i es va queixar al consistori per la decisió. A més, va iniciar una recollida de firmes i ja supera les 550 signatures. A més, va recordar que antigament el quiosc i l'accés al carrer Anselm Clavé eren compatibles. Respecte a les firmes, la regidora d'Hisenda i Règim Interior va assegurar haver parlat amb alguns dels sotasignants i que molts quan coneixen la versió municipal, entenen la decisió.