Pere Vila és, de moment, l'únic candidat a liderar el Partit Demòcrata Català (PDC) a Girona, quan queda una setmana per poder presentar candidatures. Vila ha estat el darrer president de CDC i, a més, és president de la Diputació de Girona. A principis de setembre, també s'havia postulat Jaume Busquets, que és alcalde de Sant Martí de Llémena i president del Consell Comarcal del Gironès. Finalment, però, ha decidit fer-se enrere per no forçar les primàries. Segons reconeix, diversos càrrecs dels partit a nivell gironí i també nacional li han demanat que faci un pas enrere perquè el partit "està dèbil i no és el moment de provocar divisions". Busquets assegura que no comparteix les maneres de fer de Vila i, per tant, no formarà part del seu equip. També critica que el partit "tingui por de votar". "Fer primàries no vol dir que hi hagi divisió", ha advertit. Per la seva banda, Vila està acabant de configurar el seu equip.

Quan falta una setmana per esgotar el termini per presentar candidatures a liderar el PDC, a nivell de les comarques gironines hi ha un únic candidat. Es tracta de Pere Vila, que ha estat president de CDC fins a la seva dissolució i que, actualment, també presideix la Diputació de Girona. Vila està treballant en confeccionar la candidatura -formada per dotze integrants- i ha declinat fer declaracions fins que tingui tot l'equip a punt.

Busquets es fa enrere

Si ningú més fa el pas, el partit finalment no haurà de fer primàries. A principis de setembre, el president del Consell Comarcal del Gironès i alcalde de Sant Martí de Llémena, havia fet públic que volia disputar el lideratge del nou partit a Pere Vila. "Crec que tinc trajectòria i coratge per fer l'esforç d'implantació al territori que vol fer el nou partit", ha destacat.

Tanmateix, finalment no presentarà candidatura. Busquets ha reconegut que hi ha "força veus" -tant a nivell gironí com nacional- que li han demanat que no ho faci. "Em diuen que el partit està dèbil i que no és el moment de provocar divisions sinó d'anar units", ha argumentat.

Busquets ha reconegut que no comparteix les maneres de fer de Vila i espera que el nou equip "sigui capaç de canviar-ho". Per tant, per coherència, ha decidit no formar part de la candidatura que encapçalarà Vila. El president del consell comarcal ha lamentat que algunes veus dins del partit "tinguin por a votar" i ha subratllat que convocar unes primàries no s'ha d'interpretar com una divisió. "Si et presentes i perds no vol dir que estiguis mort políticament, el partit pot continuar comptant amb tu pel que calgui", ha defensat.