L'Espai Antiracista de Salt i Girona ha anunciat que participarà en l'acte de la Diada de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural que es farà aquest diumenge 11 de setembre a Salt. Així mateix, l'entitat ha remarcat que a la Diada vol reivindicar una república catalana lliure de racisme i discriminació, amb la igualtat de drets per a tothom. Per això, l'Espai Antiracista ha convocat una concentració a dos quarts de cinc de la tarda a l'avinguda dels Països Catalans de Salt -on es farà l'acte de l'ANC i "mnium- just al punt de davant l'Estació Jove, on hi haurà una pancarta. L'entitat també repartirà milers de fulletons entre les persones que assisteixin a la manifestació de l'11-S.

El text dels fulletons exposarà que Salt és un municipi que «pateix les polítiques d'austeritat i d'exclusió», ja que un de cada tres habitants no disposa del dret a vot i la renda familiar se situa un 30% per sota de la mitjana catalana. També subratllarà que en un àmbit tan rellevant com l'educatiu es produeix «una segregació escandalosa entre els centres públics i els privats o els concertats». «Salt és important per construir una república catalana: és l'oportunitat que ens permetrà veure si som o no capaços de fer-la plural, justa i igual», posarà de manifest l'entitat.

D'aquesta manera, l'Espai Antiracista de Salt i Girona reclamarà «una república que sigui terra d'acollida, sense murs ni lleis d'estrangeria». «Formada des de la multiplicitat d'identitats nacionals, culturals, religioses i lingüístiques de tots aquells que hi viuen», ha afegit l'entitat, que ha conclòs la reivindicació amb una crida «en la lluita contra el feixisme, el racisme, la xenofòbia, la islamofòbia i qualsevol discriminació per raó d'origen, llengua, cultura, religió o color de pell».