12 de setembre de 2016
12.09.2016

Girona acull un congrés que reuneix prop de 250 químics d'arreu del món

La trobada, organitzada per la UdG i el Grup Especialitzat de Química Organometàl·lica, compta amb professionals de primera línia

12.09.2016 | 06:30
Un instant de la trobada que té lloc a l´Auditori de Girona.

La Universitat de Girona (UdG) i el Grup Especialitzat de Química Organometàl·lica (GEQO) de la Real Sociedad Española de Química han organitzat el XXXIV congrés del Grup GEQO a la ciutat de Girona. L'acte se celebra des d'ahir i fins demà 9 de setembre a l'Auditori-Palau de Congressos de Girona. Aquestes reunions biennals del Grup GEQO tenen una gran reputació internacional per la seva excel·lència científica i s'han convertit en trobades de referència, on professionals de primera línia en els camps de la química organometàl·lica i la catàlisi presenten i discuteixen els últims avenços en aquest àmbit. La nova edició del congrés també pretén promoure col·laboracions. El fet és que, tot i ser un camp especialitzat de la química, aquesta disciplina ha aportat contribucions seminals al progrés de les societats desenvolupades, reconegudes per múltiples premis Nobel.

Aquesta trobada internacional reuneix prop de 250 congressistes procedents d'Algèria, Àustria, Brasil, República Txeca, Dinamarca, Anglaterra, França, Alemanya, Índia, Israel, Itàlia, Japó, República de Corea, Països Baixos, Noruega, Polònia, Espanya, Suïssa, Turquia, Regne Unit i Estats Units. Per a la celebració del congrés, des de l'organització s'han convidat ponents provinents d'institucions de referència com, per exemple, el professor Matthias Driess de la Technische Universität Berlin, el professor Alois Fu?rstner de l'Institut Max Planck a Mu?lheim, el professor Jonas Peters de l'Institut de Tecnologia de California (Caltech), el professor Shannon S. Stahl de la University of Wisconsin i la professora Veronique Gouverneur de la University of Oxford. També exposen els seus avenços representants dels grups de química organometàl·lica espanyols més destacats, amb especial èmfasi en els joves investigadors que estan en la fase inicial de la seva carrera.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook