Poc després que s´hagi fet públic que l´empresa que gestiona dos aparcaments soterrats de Girona en fallida econòmica ha denunciat l´Ajuntament, el consistori ha iniciat diferents actuacions vinculades a la mobilitat, precisament a l´entorn d´un dels estacionaments afectats. Les accions han suposat el canvi de moltes places d´aparcament gratuït per zones de càrrega i descàrrega, per a persones amb mobilitat reduïda o per motocicletes i ciclomotors. Hi ha exemples al mateix carrer Emili Grahit, però també al carrer Migdia o al carrer Príncep.

El tinent d´alcalde de Mobilitat, Via Pública i Urbanisme, Joan Alcalà, ha negat que les accions tinguin a veure amb cap denúncia. És més, assenyala que les actuacions estaven previstes i planificades des de fa mesos per la posada en funcionament de la nova biblioteca i que s´han executat aquest estiu.

Entre els canvis hi ha un tram del carrer Emili Grahit, just a l´altre costat de la biblioteca i a tocar d´una de les entrades de l´aparcament soterrat que ara és d´ús exclusiu per a motos. Altres punts són al carrer Príncep o al carrer Migdia, a prop d´una pastisseria. Allà s´hi ha posat un semàfor per millorar l´accés al carrer Migdia des d´un carrer perpendicular que tenia poca visibilitat. Per aquest motiu, segons el regidor s´ha desplaçat tot el bloc d´aparcaments uns metres. Això ha suposat eliminar algunes places. A més, hi ha una nova zona de càrrega i descàrrega i una plaça d´«aparca i compra». D´aquesta manera es vol afavorir la compra als establiments comercials de la zona ja que els clients poden deixar-hi el vehicle un màxim de deu minuts.

Fa unes setmanes també es van eliminar tots els aparcaments d´una banda del carrer de la Salle, entre Migdia i Rutlla. Abans s´aparcava a tots dos costats, ara només a un.

Fa poc es va saber que Aparcaments de Girona 2003 SL havia denunciat l´Ajuntament pels perjudicis al sector Güell -a la plaça Miquel de Palol- i a Emili Grahit. Al Güell considera que se´ls ha perjudicat amb les zones verdes d´aparcament -amb un preu molt baix per als residents. També al Güell i a Emili Grahit es va apuntar que hi ha molt d´aparcament gratuït.