11 de agost de 2016
11.08.2016
La Tallada d'Empordà

La producció de poma pujarà un 6% i superarà les 83.000 tones

El sector confia poder apujar preus perquè als principals països d'Europa la collita ha davallat per les inclemències climàtiques

11.08.2016 | 13:30

La producció de poma a les comarques gironines pujarà un 6% aquest any i superarà les 83.000 tones. Ja s'han començat a recollir les varietats més primerenques d'una temporada que, sobretot, destaca per l'increment d'aquelles que s'adapten als nous gustos del consumidor: més sucoses, més crocants i més fermes.

Aquest 2016, per exemple, es recolliran fins a un 30% més de pomes com la Gala la Fuji i altres d'estiu. En contrapartida, les varietats de tardor, la Granny Smith o la Golden s'estanquen o es deixen de plantar. Els productors agrupats sota el paraigües de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Poma de Girona confien, a més, poder pujar preus aquest any.

A Europa, països com Àustria, França i la zona dels Balcans colliran menys poma perquè el temps no hi ha acompanyat. I això beneficarà els productors gironins; no només al mercat local i estatal, sinó també a l'internacional.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook