L'Ajuntament de Girona ha començat a aplicar mesures per simplificar els tràmits a l'hora d'obrir un negoci o qualsevol activitat econòmica a la ciutat. A partir d'ara, en la majoria dels casos caldrà només una declaració responsable de la persona que vulgui iniciar l'activitat i, en determinats casos, una comunicació prèvia o la tramitació d'una llicència, sempre segons la tipologia i la classificació de l'activitat.

Per exemple, el que abans era una activitat subjecta el règim de comunicació amb baixa incidència ambiental ara serà una declaració responsable, i el que fins ara era una activitat subjecta al règim de comunicació amb incidència ambiental ara serà una comunicació prèvia.

«Aquest és un pas més en la voluntat del consistori de fer més fàcil i senzilla la relació entre la ciutadania i l'Administració. Específicament en aquest cas, a més, aconseguim simplificar i fer més eficients, còmodes i ràpides les gestions administratives en relació a l'obertura de nous negocis a la ciutat i estimular l'activitat econòmica al municipi», ha explicat la tinenta d'alcalde i regidora d'Hisenda i Règim Interior, Maria Àngels Planas.