L'Ajuntament de Girona va provar ahir una nova màquina aspiradora elèctrica per tal de millorar la neteja dels carrers. Segons va explicar el regidor de Sostenibilitat, Eduard Berloso (CiU), l'aparell serveix per retirar materials que són especialment difícils d'arreplegar, com ara les burilles de les cigarretes, i per netejar espais de difícil accés, com els escocells dels arbres. Més endavant es farà una altra prova en un altre entorn i, si l'Ajuntament queda convençut, demanarà a l'empresa Girona + Neta que utilitzi aquest aparell.

Berloso afirma que l'objectiu de l'Ajuntament és millorar la neteja de la ciutat i que els carrers estiguin més nets, però garanteix que el nou aparell en cap cas substituirà la feina dels escombriaires. En tot cas, indica, els ho posarà més fàcil, ja que té una alta potència i aspira més fàcilment les fulles i les deixalles. A més, permetrà que els treballadors s'hagin de desplaçar menys. Segons indica Berloso, l'aparell permetrà aconseguir un «millor acabat» de neteja i que els carrers es vegin en millors condicions. En aquest sentit, assenyala que l'aparell ja s'ha estat utilitzant en altres ciutats europees i que els resultats han estat satisfactoris.

La prova es va fer ahir pels carrers de l'Eixample i, segons Berloso, va servir per demostrar que l'acabat amb aquesta màquina aspiradora és millor que no pas amb una simple escombrada. Es tracta d'un aparell elèctric que es desplaça amb rodes i que s'utilitza en ciutats de països com França o Alemanya.

Una segona prova

Tot i que l'Ajuntament va quedar satisfet ahir amb la prova, properament tornarà a provar la màquina en un altre entorn i amb un altre tipus de paviment. Si veuen que funciona, demanaran a l'empresa Girona + Neta, que s'encarrega del servei, que utilitzi aquest aparell per poder millorar la neteja a la ciutat.