01 de maig de 2016
01.05.2016
40 Años
40 Años

Música, concursos, còctels i àpats florals

La ciutat bullirà d'esdeveniments paral·lels a la mostra floral. Els comerços, els establiments de restauració i els locals d'oci nocturn s'impliquen per gaudir i fer gaudir de l'exposició de flors. També hi haurà concerts a cappella i concursos

01.05.2016 | 06:30
Música, concursos, còctels i àpats florals

A Girona, Temps de Flors no tot és caminar, visitar i observar projectes florals. També hi ha espai per escoltar concerts, participar en concursos, o provar còctels i àpats basats en les flors. Molts esdeviments que es fan en paral·lel a la mostra ja estan consolidats.

5a edició de Girona A Cappella Festival
La plaça de la Independència tornarà a ser l'escenari del festival internacional de música a cappella que, des de fa cinc anys, omple la ciutat de música vocal. Artistes com Naturally 7 o Alti & Bassi actuaran al costat de grups nacionals emergents.

Dia Europeu de l'"pera
Girona celebrarà enguany de nou el Dia Europeu de l'"pera, organitzat conjuntament entre l'Ajuntament i el Festival Castell de Peralada i que compta amb la col·laboració de l'Auditori de Girona i l'entitat Amics de l'"pera de Girona. Es farà el 15 de maig a la plaça del Vi, on es presentaran àries, romances i escenes de les òperes més conegudes.

Girona, Temps de Flors: el llibre
Per quart any, el segon cap de setmana es publicarà el llibre amb les imatges dels projectes florals d'aquesta edició. El llibre, que compta amb el suport de l'Ajuntament, és idea de la dissenyadora Lara Pujol, que l'autoedita. Compta amb les fotografies de Joan Altés.

Mots i flors
Per tercer any consecutiu, l'Ajuntament i el Centre de Normalització Lingu?ística de Girona sumen a la ciutat guarnida, flors d'un altre tipus: cartells que recullen el nom d'una flor, n'expliquen l'etimologia i hi relacionen un text literari. Es podran veure als establiments. Els mateixos cartells tindran format de punt de llibre i es podran trobar a les biblioteques.

Temps de flors a les escoles
Els escolars participen amb múltiples activitats que es realitzen a les aules i amb projectes diversos en el marc del festival, com el de la Zona U (carrer Nou) o el projecte que des fa 18 anys promou l'Ajuntament a través de La Caseta - Serveis Educatius de Girona. «De molts colors, branques i flors» amb més de 500 nens que aniran construint de manera conjunta una composició floral que es podrà veure a l'entrada dels Serveis Territorials de Cultura.

Activitats esportives
La Destinació de Turisme Esportiu impulsa diferents activitats. El dia 8 serà el torn de la 4a Marxa Solidària de Palau ACAPS-Girona i de la 5a Cursa de les Gavarres Astrid-21, mentre que el dia 15 tindran lloc la 15a Marxa Popular de Sant Narcís, el Decabike i una jornada de bàsquet matinal per a nens de 4 a 7 anys.

Gastroflors
Les flors formen part dels menús gastronòmics que ofereixen diferents establiments
de l'Associació d'Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona a través de la iniciativa #gastroflors.

Flors de nit
Durant el festival floral cada vespre es pot gaudir d'aperitius, còctels, tapes, tisanes, dolços, menús i altres especialitats elaborades amb flors, als establiments de restauració i oci nocturn. Aquesta iniciativa es porta a terme per tercer any consecutiu i és impulsada per la Fecasarm.

12è Concurs d'Aparadorisme i Decoració Interior
El Concurs d'Aparadorisme i Decoració Interior té l'objectiu d'implicar el comerç local en les diferents activitats que es porten a terme a la ciutat. Aquest any hi participen 152 establiments.

Concurs de flors
Concursos de ram de roses, ram de flors, rosa individual, test amb flors, plantes de fulles, cactus, azalees i rododendres (neret), orquidàcies, bonsais. Es fa a l'església dels Dolors.

Curtmetratges exprés
Es tracta d'idear, gravar i ?editar un curtmetratge de tres minuts de durada (crèdits ?inclosos) en 36 hores i on els espais florals siguin els protagonistes.

Vehicles motoritzats per a persones amb mobilitat reduïda
Ortopèdia Bosch cedirà vehicles motoritzats adaptats a persones amb mobilitat reduïda. Estarà al pont de Pedra del 7 a l'11 de maig.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook