Com si es tractés d'un rellotge suís, la productora de Joc de trons, HBO, fa temps que domina i controla els tempos comunicatius per treure el màxim rendiment a la sisena temporada de la sèrie, que té Girona com a fons i que s'estrena avui a l'Estat espanyol.

Ahir, hores abans que gran part de la societat nord-americana conegués la ciutat de Girona a través d'una de les sèries amb més èxit de la història, HBO feia públiques nou imatges de The red woman, primer capítol de la sisena temporada. Per fer més dolça -o qui sap si més intrigant- aquesta espera, les imatges publicades ahir no contenen cap spoiler però sí que desperten l'interès dels millors seguidors de la trama. Una de les imatges mostra Arya Stark en un dels espais que va rodar a Girona. També hi ha una fotografia que mostra a Khal Moro parlant amb Daenerys i, en una altra, es poden veure Sansa i Theon amagats en un arbre nevat.

Estrena a Girona

L'Ajuntament de Girona, per la seva banda, fa mesos que treballa per treure el màxim rendiment a la presència de la ciutat a la sèrie.

És per això que aquest vespre el Teatre Municipal acollirà dos passis, un a les vuit del vespre i l'altre a dos quarts d'onze, per projectar The red woman. El capítol, que estarà subtitulat en català, va ser reclam d'una gran multitud de veïns de la ciutat, que van demanar entrades per accedir al visionat però molts dels quals, malauradament, van quedar sense entrada.

Per a aquells que no hagin pogut aconseguir entrades pel Teatre Municipal, hi haurà la possibilitat de veure el capítol avui a dos quarts d'onze de la nit a través del paquet Sèries de Movistar. O també hi haurà els que aguantaran fins a les 3 de la matinada per veure l'estrena a Espanya simultàniament amb els Estats Units. En aquest cas el capítol era en versió original subtitulada.

La tematització de Girona ja fa dies que va començar, tot i que no va ser fins dissabte, entre roses i llibres, que la façana de l'Ajuntament de Girona va quedar protegida pel cèlebre mur de glaç de la sèrie. Mur endins, entre els passadissos de l'Ajuntament, els "caminants blancs" començaven a invadir l'edifici. A més, divendres arribava, provinent de Madrid, el Tron de Ferroel Tron de Ferro, una rèplica de la trona original, que es troba a Irlanda.

Setena temporada

Tot i que tot just avui comença l'emissió de la sisena temporada, HBO ja fa mesos que treballa en la setena temporada. I de la mà hi espera anar l'Ajuntament de Girona, que ja s'ha ofert voluntari per acollir els centenars de persones que la productora envia a les localitzacions de la sèrie per gravar. El consistori s'emmiralla en ciutats com Dubrovnik (Croàcia), que s'han convertit en objecte de turisme després d'aparèixer a la sèrie.

Encara no s'han tancat les localitzacions de la futura setena temporada, però l'Ajuntament reconeix que fa dies que parla amb la productora per tornar a ser part de la ciutat de Braavos i que HBO sembla deixar-se estimar. De fet, fa pocs dies la productora emetia un vídeo a Youtube on càmeres i actors de la sèrie lloaven la ciutat i els figurants gironins.