La pluja d'aquest diojus al matí va tornar a fer aflorar goteres tant a l'estació del tren d'alta velocitat (TAV) com a la del tren convencional de Girona. Malgrat que fa tres anys Adif va reparar les parts de la coberta de l'estació del TAV afectades per les infiltracions d'aigua, els problemes encara no s'han resolt del tot i ahir continuava havent-hi goteres a punts com el vestíbul de l'estació de l'alta velocitat o el passadís d'accés.

A més, també es van detectar goteres a l'estació del tren convencional, a llocs com les escales, el vestíbul, els lavabos i fins i tot el bar. Adif va argumentar que ahir va caure «molta pluja» a Girona -van caure 25 litres- i va assegurar que continuaran treballant per resoldre el problema. De moment, ahir va tornar a col·locar galledes per recollir l'aigua i va senyalitzar els punts afectats per evitar que algú pogués relliscar i prendre mal.

Intent de reparació el 2013

El problema de les filtracions d'aigua no és nou. L'estació del TAV a Girona es va inaugurar el gener de 2013 i tres mesos més tard ja tenia goteres. Davant d'aquest fet, Adif va fer una obra de reparació de la coberta -tant del vestíbul com del passadís d'accés- per tal de localitzar els punts per on es filtrava l'aigua i posar-hi solució. Aquestes obres, tanmateix, no van aconseguir acabar amb el problema, ja que les filtracions s'han continuat produint cada vegada que hi ha hagut un episodi de pluja relativament important. En algunes ocasions, fins i tot s'han inutilitzat les escales mecàniques.

En el cas d'aquest dijous, Adif va assenyalar que quan es produeix un episodi de goteres no es pot examinar la coberta aquell mateix dia, sinó que cal deixar passsar uns dies. Tot i això, l'administrador ferroviari va garantir que estan «a sobre»?del problema i va explicar que seguiran treballant per acabar d'una vegada per totes amb les filtracions.