L'Ajuntament de Girona ha obtingut una menció Infoparticipa per la qualitat i la transparència de la comunicació pública municipal. El consistori compleix 47 dels 52 indicadors (un 90,38%) marcats pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

La tinenta d'alcalde d'Hisenda i Règim Interior de l'Ajuntament, Maria Àngels Planas, va recollir el premi que es va lliurar en el marc de la tercera edició dels Premis Infoparticipa.

Per la seva banda, l'alcaldessa, Marta Madrenas, va destacar els premis que està rebent la ciutat: «Abans d'ahir el Consell d'Europa ens va guardonar amb el Premi d'Europa 2016, i ara obtenim aquesta menció. Això no fa més que certificar que estem treballant en la bona línia». Fent referència específicament a l'Infoparticipa, l'alcaldessa va dir que «l'objectiu és complir el 100% dels indicadors i ser un referent en matèria de transparència; som un govern obert i el ciutadà ha de tenir facilitats per accedir al que genera l'Ajuntament».El Mapa Infoparticipa és una eina que serveix per fomentar la transparència i la qualitat de la informació de les administracions locals.

Què li falta?

Per obtenir la màxima puntuació, l'Ajuntament hauria de millorar informant sobre l'oposició (notícies, informacions, opinions i actuacions). També falta publicar «tots els contractes formalitzats, majors i menors», la relació completa d'adjudicatari i contractistes i les quantitats econòmiques. Finalment no hi ha les declaracions d'activitats i béns de càrrecs electes.