L'associació de comerciants de Sant Fèlix ha reclamat a l'Ajuntament de Girona que concerts com els del festival Strenes deixin de fer-se a la plaça de Sant Fèlix i es traslladin a un espai més allunyat de la ciutat, com un pavelló o l'esplanada de la Copa. Els comerciants es queixen perquè durant dos caps de setmana han patit les molèsties i els sorolls dels concerts de l'Strenes però en canvi els locals del barri no se n'han pogut beneficiar perquè es va muntar una barra de bar i es van portar food trucks, és a dir, caravanes que venien el seu propi menjar. Per la seva banda, l'Associació de Veïns del Barri Vell també té previst entrar la setmana que ve una instància al consistori per queixar-se del soroll dels concerts, ja que les medicions que es van realitzar durant el primer cap de setmana de l'Strenes van demostrar que se superaven els 90 decibels. Per això, demanen que les actuacions comencin abans i acabin cap a les dotze de la nit o que s'abaixi el volum general dels concerts.

El regidor de Sostenibilitat, Eduard Berloso (CiU), explica que l'Ajuntament ja està pensant en mesures per tal de reduir les molèsties als veïns. Per una banda, des del consistori estan disposats a redistribuir els concerts i festivals per tal que no es concentrin sempre al Barri Vell i la plaça de la Independència, sinó que també se celebrin als diferents barris i indrets com la recentment acabada plaça del Pallol. D'aquesta manera, el consistori espera treure pressió al Barri Vell i dinamitzar noves àrees de la ciutat.

D'altra banda, Berloso també ha garantit que s'enviarà un responsable tècnic a comprovar que, quan es facin concerts, es respecti el màxim de decibels permesos. Si es detecta que no compleixen amb els màxims de volum permesos, no se'ls tornarà a donar permís.

En l'escrit que els comerciants de Sant Fèlix ja han fet arribar a l'Ajuntament, aquests asseguren que la plaça Sant Fèlix no és l'espai «adient» per a concerts tan multitudinaris com els de l'Strenes. Segons indiquen, el muntatge del «desmesurat» escenari els va comportar complicacions de mobilitat, ja que els proveïdors tenien dificultats per arribar. A més, recorden que va haver-hi problemes amb el mercat de la Lleona que se celebra habitualment els dissabtes, ja que els organitzadors no van tenir-lo en compte.

D'altra banda, també critiquen que «l'excés de soroll» va molestar el descans veïnal i que els food trucks i la barra de bar instal·lats van suposar «competència deslleial» per als nombrosos establiments d'hostaleria que hi ha al barri. Per això, els comerciants demanen que la propera edició es faci a la Copa o algun altre espai més allunyat «i no alteri la vida dels veïns».