Un grup d'extres que van participar en el rodatge de Joc de trons a Girona han fet un musical satíric en honor a la sèrie, titulat G.O.T. El Puto Musical. Es tracta d'un vídeo en clau d'humor que dura més d'una hora i fa versions de cançons molt conegudes -entre elles musicals com West Side StoryGrease- amb lletres relacionades amb els personatges de la sèrie. L'ànima del projecte és el periodista i escriptor Miquel José, que també ha publicat el llibre Mi vida como extra de Juego de tronos (Editorial Circulo Rojo).

«Ho hem fet per pura afició», assenyala José. La idea va sorgir en el grup de Whatsapp que tenien els extres gironins, on hi havia unes 70 persones. José va llançar la proposta i va haver-hi 25 persones que van decidir apuntar-s'hi. «Podria haver passat que ningú sabés tocar ni la pandereta, però hem tingut sort i hi havia gent que tocava la guitarra, el violí i cantava», assenyala José, que va ser guionista i subdirector de Crónicas Marcianas i ha col·laborat amb el programa La Ventana, de la Cadena SER.

El vídeo combina les actuacions musicals dels extres amb imatges de la sèrie, que dilluns vinent estrenarà la sisena temporada, rodada en bona part a Girona. Entre les peces que s'hi poden trobar hi ha temes com Quiero salir con Arya Stark, Los LannisterBraavosi Hill, entre altres. El rodatge s'ha fet a Girona, una zona propera a la Jonquera, un magatzem de Barcelona -on s'han rodat els interiors- i una masia de Terrassa. Els 25 participants són majoritàriament de Girona i Barcelona i des del mes de febrer s'han organitzat per rodar les diferents seqüències. En aquests moments estan treballant per substitular tot el vídeo en anglès.

Tota la realització del vídeo -des de la gravació fins a les lletres i el vestuari- ha anat a càrrec dels mateixos extres. La seva ambició no és altra que fer «que la gent s'ho passi bé veient-lo», explica José. «Hem tingut una dosi considerable de feina però volem fer un homenatge a la sèrie», afegeix, tot assegurant que tot el procés ha estat «molt divertit». «Ja es veu que hi ha moltes mancances, perquè som un grup d'amateurs, però per nosaltres ha estat un curset intensiu per perdre la vergonya», explica el director del musical.

Òbviament, la majoria de participants en el vídeo ja eren seguidors acèrrims de la sèrie, tot i que alguns s'hi van anar aficionat a partir d'haver fet d'extres. No és el cas, però, de José, que s'hi va enganxar des de la primera temporada:?«No sóc seguidor de sèries, però aquesta em va atrapar des del principi perquè és sorprenent i imprevisible», assenyala.

De cara a l'estrena de la nova temporada, dilluns vinent, un grup de mig centenar d'extres gironins es reunirà per veure junts el capítol a les quatre de la matinada, hora en què s'estrenarà als Estats Units. Alguns també assistiran a la festa al Municipal. La principal incògnita per a tots ells serà veure si apareixen en el muntatge final.