Tret de sortida reivindicatiu de les festes de primavera amb la penjada del Tarlà. La pregonera, la directora de teatre i exregidora, Pilaer Prats, va aprofitar el discurs per demanar a l'Ajuntament que faci el que sigui necessari perquè el Tarlà continuï penjant des dels dos edificis de la Rambla Argenteria on s'ha fet històricament.

Aquest personatge popular penja d'una barra que s'aguanta des de dos balcons. En un costat és on se sol fer la lectura del pregó. L'altre extrem és un immoble propietat de la Universitat de Girona, que es posarà a subhasta. Hi ha la temença per part de veïns i comerciants que el futur comprador decideixi no cedir el balcó i la tradició no es pugui fer en aquest punt. "El Tarlà pateix la crisi i s'ha fet de la PAH perquè el volen desnonar!", va dir la pregonera, Pilar Prats.

Fa uns mesos, l'ara alcaldessa, Marta Madrenas, essent regidora d'Urbanisme i Activitats, va assegurar que estudiarien el tema per evitar que s'hagués de desplaçar la tradició del seu lloc històric. Madrenas responia a la pregunta del regidor d'ERC Martí Terés que va posar de manifest que el contracte d'arrendament contenia una clàusula que "facilitava l´accés al balcó per poder instal·lar el Tarlà".

El pregó de Pilar Prats va ser seguit per multitud de famílies. Prats va aprofitar per explicar la llegenda d'Agustí el Xato, el Tarlà. El personatge que la llegenda diu que va distreure els residents de la zona que no podien pràcticament sortir ni de casa per l'amenaça d'una pesta amb els seus salts i cabrioles.

La pregonera va aprofitar el pregó per tirar cap a casa i va bromejar dient que els actors i directors de teatre deuen molt al Tarlà perquè ell va ser, de fet, el primer "actor" de Girona que gràcies a les seves dots va fer més agradable el tancament de la zona per la pesta. Totes aquelles persones interessades en fer girar el Tarlà que penja de les barra dels carrer Ballesteries, poden fer-ho de dilluns a divendres de les 17:00 hores a les 19:30 hores. Només han d'anar a l'edifici un voluntari els ajudarà.

Les festes de primavera segueixen avui amb més activitats com la cercavila amb la Mula Baba i les Mulasses de Vilanova i la Geltrú, acompanyades de la Girona Marxing Band, a la Rambla Llibertat (11:00 hores) i diversos concerts a la plaça dels Jurats del Barri Vell (12:45 hores i 15:30 hores).

Aquest és el vídeo de la penjada del Tarlà que va compartir l'ajuntament de Girona a través de les seves xarxes socials