La relació entre l'Ajuntament i la Fundació Princesa de Girona s'ha refredat. Tant, que l'alcaldessa, Marta Madrenas (CiU), va afirmar en el ple de dilluns que el consistori ja està complint, a efectes pràctics, amb la moció aprovada al gener, en què es deia que l'Ajuntament retiraria el suport a l'entitat si aquesta no canviava de nom. Segons Madrenas, estan a l'expectativa de veure quin camí pren la Fundació després de la supressió del Fòrum Impulsa. Es tracta d'una actitud bastant diferent a la de l'anterior alcalde, Albert Ballesta, que malgrat permetre l'aprovació de la moció amb l'abstenció de CiU posteriorment va defensar les activitats de l'entitat i va assegurar que l'Ajuntament hi seria quan se li demanés. La resposta de Madrenas va venir donada per una pregunta del regidor d'ERC-MES Martí Terés, que va voler saber si ella «també» tenia previst incomplir la moció.

Segons fonts municipals, la darrera reunió entre l'Ajuntament i la Fundació es va celebrar fa un parell de mesos i va ser purament de cortesia. De fet, els representants de la Fundació no van explicar a l'Ajuntament quins plans de futur tenen i tampoc els van demanar cap col·laboració en concret. Per això, des del consistori argumenten que a la pràctica ja estan complint amb la moció, ja que no estan donant un suport explícit a l'entitat. Tot i això, l'Ajuntament deixa clar que si la Fundació els demana novament per reunir-se hi accediran per escoltar-los com farien amb qualsevol altra entitat.

La relació entre Ajuntament i entitat, doncs, es troba en un compàs d'espera i el consistori està a l'expectativa per veure quin camí pren la Fundació després d'anunciar que se suprimiria el Fòrum Impulsa i que en el seu lloc s'organitzarien activitats de més petit format. Sí que es mantindran, en canvi, els premis de la Fundació, que s'estan fallant aquests dies a diferents ciutats de l'Estat espanyol. A més, també tenen previst traslladar-se al centre de la ciutat, al carrer Juli Garreta, i obrir un local per a joves.

Des del consistori han optat, de moment, per distanciar-se de la Fundació. «Són una Fundació privada i nosaltres no entrem en el seu nom ni en les activitats que organitzen», assenyalen fonts municipals. Així doncs, com que des de fa un parell de mesos no han rebut cap comunicació per part de l'entitat, consideren que la moció s'està complint de facto. Tot i això, es mantenen a l'expectativa de cares al futur.

Amb aquesta actitud, el consistori intenta protegir-se de les crítiques que va rebre Ballesta quan va dir que mantindria el suport a la Fundació tot i la moció. El seu antecessor, Carles Puigdemont, malgrat mostrar-se obertament crític amb la monarquia, sempre va assistir al Fòrum Impulsa.