L'Ajuntament de Salt cedirà novament un solar al Departament d'Ensenyament per tal que hi construeixi l'edifici de l'escola el Gegant del Rec. Es tracta d'una parcel·la de 10.270 metres quadrats situada entre el passeig Marquès de Camps i el Passatge d'en Joan Güell. La cessió del terreny s'aprovarà en el ple municipal de dilluns.

La construcció de l'escola és una llarga reivindicació dels pares dels alumnes, i el Departament s'ha compromès fermament a executar els treballs, ja que ho considera una prioritat. La història del centre va començar el 20 d'octubre del 2004 quan es va aprovar posar a disposició d'Ensenyament un terreny de 2.000 metres quadrats perquè s'hi ubiquessin sis mòduls d'educació infantil. Poc després es va modificar per una porció de terreny de 2.700 metres quadrats a tocar de l'escola del Pla.

L'any 2009 es va cedir a Ensenyament un solar de 7.000 metres quadrats, al passeig Marquès de Camps, per construir l'edifici. El 2013, la Generalitat va demanar al govern local que deixés sense efecte la cessió, acordant posar a disposició el solar amb la mateixa destinació. El març del 2015, Ensenyament va demanar a l'Ajuntament un seguit de canvis entre els espais per a infantil i primària i les zones verdes. Per aquest motiu, el ple de l'Ajuntament va aprovar el 27 de juliol del 2015 cedir una finca de 10.270 metres quadrats per tal que el Departament pogués fer les actuacions preparatòries pertinents per agilitar la construcció d'un nou centre d'educació d'infantil i primària. Aquesta posada a disposició quedava condicionada a l'aprovació definitiva d'una modificació urbanística que el conseller de Territori i Sostenibilitat va validar definitivament el desembre de l'any passat i que s'ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat el 2 de març d'enguany.