L'Ajuntament de Girona demanarà a Adif un nou estudi de seguretat del viaducte. Tot i que l'Ajuntament està convençut que la infraestructura és segura i no comporta cap mena de risc, en les darreres setmanes s'ha vist a les xarxes socials una fotografia d'una junta de dilatació que ha fet preocupar alguns ciutadans. Per això, el regidor de Projecte Ferroviari, Carles Ribas (CiU), a preguntes de la CUP, va anunciar en el ple de dilluns que demanarà un nou informe de seguretat a Adif perquè tothom «es quedi tranquil».

Tant Adif com l'Ajuntament garanteixen que l'estructura és segura, i afirmen que les juntes de dilatació que s'han pogut veure en algunes imatges i que han alarmat alguns veïns són necessàries i compleixen una funció estructural. A més, Adif assegura que compleixen escupulosament amb el manteniment del viaducte i que l'estructura és totalment segura.

L'Ajuntament també n'està convençut, però tot i això, a petició de l'oposició, ha decidit requerir a Foment i Adif que facin una nova anàlisi i comprovar l'estat en què es troba el viaducte, que té més de 40 anys. L'objectiu és que «tothom quedi tranquil» i l'Estat pugui garantir la seguretat d'una estructura que, malgrat que havia de ser enderrocada, de moment no té data per desaparèixer. Ribas assenyala que ja ha parlat amb el departament d'Urbanisme de l'Ajuntament per informar-lo de la petició i que aquesta mateixa setmana faran arribar la sol·licitud a la subdelegació del govern, Foment i Adif, per assegurar que la informació arriba correctament a l'Estat i pugui atendre la petició. Un cop es tingui, l'estudi es farà arribar als portaveus de l'oposició.