Girona ha reduït un 17% les emissions de gasos d'efecte hivernacle des del 2001. Tot i la millora, però, el consistori vol fer un pas més. Per això, el ple es va adherir per unanimitat al Pacte d'alcaldes pel clima i l'energia i va adquirir el compromís de reduir fins a un 40% aquestes emissions el 2030. El regidor d'Hàbitat i Paisatge Urbà, Narcís Sastre, va explicar que Girona és «vulnerable» al canvi climàtic i va alertar que el riu Ter podria reduir el seu cabal entre un 5 i un 10% en la propera dècada.

Els efectes del canvi climàtic es poden deixar notar a la ciutat de Girona si no es prenen mesures. Així ho va advertir Sastre, que va alertar que el cabal del Ter es podria reduir considerablement la propera dècada. Per això, el ple es va adherir a la iniciativa del Pacte d'alcaldes pel clima i l'energia i va adquirir el compromís de reduir les emissions un 40% amb l'horitzó del 2030. El consistori també havia subscrit l'acord per reduir un 20% de les emissions el 2020 i, segons les dades facilitades pel regidor, ho està complint. Des del 2001, les emissions de gasos d'efecte hivernacle han disminuït un 17% a la capital gironina.

Polítiques sostenibles

Segons va explicar Sastre, en bona part és per la reducció de l'activitat industrial a causa de la crisi, però també va apuntar a les polítiques per canviar el tipus d'enllumenat o per una mobilitat més sostenible. «El nostre deure és que la recuperació econòmica no es tradueixi en una recuperació de les emissions, sinó que continuem impulsant polítiques que permetin reduir-les», va manifestar.