El govern de Girona (CiU-PSC) va tombar ahir la moció presentada per ERC-MES per accelerar el pla especial i el pla social de les Pedreres, que volien aprovar en un termini màxim d'entre dos i quatre mesos. "Volem fer les coses ben fetes i el màxim de consenuades possible. Ni dos mesos, ni quatre ni sis, sinó els que calguin. Si són dos o tres millor, però la qüestió és arribar a un final òptim per a aquesta situació", va afirmar l'alcaldessa, Marta Madrenas. La tinent d'alcalde d'Igualtat, Sílvia Paneque, va explicar que els dos plans -l'urbanístic i el social- s'aprovaran a la vegada.

L'oposició en bloc va retreure en el ple d'ahir el retard que porta el govern en l'aprovació del pla especial i el pla social de les Pedreres. El pla urbanístic per eliminar els habitatges actuals i recuperar paisatgísticament la zona es va aprovar inicialment el 2013, i ja fa nou mesos que Urbanisme va fer el seu dictamen. Per això, els republicans reclamen al consistori que porti els dos plans a aprovació el més aviat possible i es "desencalli" la situació. La seva portaveu, Maria Mercè Roca, va lloar la tasca que s'ha fet des de la taula de seguiment, però va considerar que els plans porten "un retard injustificable". La resta de l'oposició hi va estar d'acord.

Des del govern, tanmateix, Paneque va explicar que els mateixos afectats volen més temps perquè les coses es facin bé. La socialista va assegurar que no entén les "presses" d'ERC i va assegurar que la moció havia generat "inquietud" entre els veïns. Madrenas, per la seva banda, va demanar "tranquil·litat" perquè és un tema molt complex i va assegurar que volen fer "les coses ben fetes".

Impulsar el pla estratègic

El ple d'ahir també va aprovar una moció del PP per aconseguir que es prioritzi l'elaboració del Pla Estratègic de Ciutat. El PP incialment volia que el grup de treball es creés durant aquest mes d'abril, però finalment va acceptar, a petició del govern sociovergent, que sigui dins del primer trimestre. L'objectiu és que el pla es pugui començar a desenvolupar durant l'any 2017.